Gå til hovedinnhold

Eventyrlig oppussing i Lodalen

Endelig er Eventyrlig oppussing tilbake på skjermen! I den aller første episoden av årets sesong har gutta reist til nydelige Lodalen i Loen for å pusse opp et gammelt gårdshus. 

I Vestland fylke ligger Stryn kommune, som er kjent for sin majestetiske natur. Loen har blitt en av de mest populære reisemålene og er spesielt kjent for Lovatnet med sin vakre, grønnfarge. Det er i denne dalen, omgitt av høye fjell, vi finner hytta som gjengen i Eventyrlig oppussing skal få bryne seg på denne uken. 

Før: Et gammelt gårdshus

Lite har blitt gjort siden hytta ble bygget, og det bærer både materialvalg og interiøret preg av. Eierne ønsket seg en mer moderne hytte, men likevel ta vare på gamle detaljer. Drømmen var et nytt og praktisk kjøkken, en stor spisestue og en sofa med plass til hele familien. De gav Halvor Bakke og gjengen helt frie tøyler! Nå kunne eventyret starte!

 

Etter: Ei moderne hytte med sjel

Ideen bak oppussingen var at farger, materialer og innredningen skulle gjenspeile den majestetiske naturen i Lodalen. Derfor kunne Halvor leke seg med vakre grønntoner, materialer i tre og stein, og detaljer i messing. For å få en luftigere og åpen løsning, ble deler av veggen mellom stue og spisestue revet, og resultatet ble sosiale oppholdsrom som familien kan få større nytte av. Til stua valgte Halvor den store og komfortable sofaen Ella fra Stressless. Sofaen er av ypperste kvalitet og med regulerbar rygg og sete får familien nå en optimal sofa for kos og avslapning. Til sofaen passet det perfekt med sofabordet fra Signature Collection by Halvor Bakke. 

Kjøkkenet ble modernisert med over- og underskap for mer lagrinsplass og større arbeidsflate. Eierne kan nå kose seg med matlagingen uten å bli hindret av dårlig plass og upraktiske løsninger. Halvor valgte en nydelig grønnfarge til kjøkkenfrontene, som står fint i stil med naturen utenfor vinduene. 

Spisestuen ble oppgradert med ny spisesofa og spisestoler fra Bohus. Halvor valgte Davos spisesofa i en lys gråfarge sammen med Ella spisestoler i mørk grå. Stilen i hytta er gjennomgående i alle rom, som skaper en rolig og lun følelse. 

Badet ble også pusset opp og innredet i de samme, rolige fargene hentet fra naturen. Halvor valgte å leke seg med ulike materialer som skinn, metall og tre. 

Utenfor bygget gjengen en stor sittegruppe med en hengesofa. Et sted for både hygge og kos med mulighet for å ta middagen ute rundt bålet. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen. Episodene kan sees gratis på Viafree.no.

Foto: TMM Produksjon og Ragnar Hartvig