Gå til hovedinnhold

Tidløse farger i hjemmet

Er du lei av å følge trender? Ja, da kan tidløse farger være tingen for deg. Vi viser deg hvordan du innreder hjemmet i tidløse farger som ikke går av moten med det første.

Møbler i tidløse farger

Når du innreder hjemmet ditt kan det være lurt å velge tidløse farger og design på de store innkjøpene. En sofa, for eksempel, kan gjerne være i en tidløs farge, mens pynteputer, gardiner og interiøret rundt kan følge trender og skiftende fargepreferanser.

En lys og moderne sofa vil være en trofast følgesvenn i stuen og passer godt til de fleste andre farger. Invester gjerne i et ordentlig teppe i en tidløs farge også. Et naturfarget gulvteppe slår aldri feil. Lampene dine kan med fordel være i nøytrale farger. En gulvlampe med sort ben og lampeskjerm i naturfarge vil stå godt til mer knæsje detaljer.

På soverommet er sengen den største investeringen. Da er det naturlig å velge en i tidløse farger som kan stå i en årrekke uten å gå av moten. For å gjøre soverommet mer spenstig kan du variere med farge og mønster på sengetøyet etter sesong og ønske. Supplerer du med en sengegavl i en tidløs farge, får du et lerret som puter i mer trendy farger kan boltre seg fritt på.

Tidløse farger

Så hva er en tidløs farge? De typiske tidløse fargene er duse og nøytrale, samt jordtoner. Beige og gråtoner er noe som ofte går igjen i de tidløse fargene, sammen med duse toner av blått og grønt. Når du skal velge en tidløs farge er det greit å spørre deg selv om det er en farge du kunne brukt for ti år siden. Er svaret ja, vil den mest sannsynlig også stå godt om ti år. Eller om fargen er på de mest trendy joggeskoene, styres du kanskje av trender. Ta for eksempel et soverom, her vil en dus blåfarge være en klassisk og tidløs farge som hadde fungert like godt for ti år siden, som nå. Det er en farge man ikke går lei, og det er også en farge det er behagelig å sove i. Altså en tidløs og perfekt farge for soverommet.

La deg inspirere til å innrede med tidløse farger, kom innom din nærmeste Bohus for en titt på vårt store utvalg av møbler og interiør. Vi sees på Bohus.