Gå til hovedinnhold

 

KAMPANJEAVIS

LES UKENS KAMPANJEAVIS HER

 

 

UKESKUPP!

Se alle ukeskuppene her!

 

Annas Bülows vakre univers

 

Anna Bülow - svensk kunstner som bor og arbeider i Norge. Tegningene høster lovord over hele verden, og arbeidene hennes er representert i utvalgte interiør- og designbutikker og gallerier. Høsten 2017 laget Anna 5 vakre limited edition kunst-trykk eksklusivt for Bohus.

-Jeg er veldig glad for å få muligheten til å presentere kunsten min hos Bohus, sier Anna. – Dette samarbeidet betyr mye for meg. Etter hvert vil jeg lage flere bilder som kommer i salg fortløpende gjennom sesongene. At kunsten min blir spredd både i Norge og i utlandet er veldig spennende.

Med sitt elegante og følsomme kunstneriske uttrykk treffer verkene hennes tilskuerne rett i hjertet.

– Jeg bruker mye symboler i bildene mine, og tegningene mine rommer lag på lag med historier fra mitt eget liv: Øyeblikk jeg trenger å huske. Øyeblikk jeg ikke kan glemme.

Tegneprosessen

Anna tegner i atelieret sitt i Rælingen. Hun finner inspirasjon til å skape i det evige spørsmålet om livet. Hun inspireres først og fremst av livet, på godt og vondt; av det feminine og av mennesker i bevegelse, av menneskets sårbarhet, og av personlige opplevelser. 

– Skjønnheten jeg søker i bildene mine har ingenting å gjøre med dagens jakt på å passe inn i en bestemt form. Ansiktene mine er kun verktøy for kommunikasjon, balanse og innhold.

Arbeidene hennes er fulle av symboler, og hvert bilde både skjuler og åpenbarer flere lag med historier. Annas kunst er historier fra alt det vi ikke klarer å glemme i livene våre, og bildene hennes har en terapeutisk virkning på tilskueren som kjenner seg igjen i de følsomme uttrykkene i bildene.

Bülow's kunst er både figurativ og abstrakt på samme tid. Kombinasjonen av det figurative og abstrakte gir arbeidene hennes et moderne men allikevel tidløst preg.   

– Jeg skreller av lag på lag før jeg er fornøyd med det endelige bildet. Resultatet skal være enkelt, uttrykksfullt, og sant for meg.

Papir
Bildene trykkes på et designpapir fra den svenske papirprodusenten Lessebo bruk som er kjent for sin miljøprofil, de trykkes og pakkes kortreist i Oslo og Akershus.