Gå til hovedinnhold

Justerbar seng, kontinentalseng eller rammeseng?

Det er spesielt tre typer seng som har utpekt seg de siste årene. Justerbar seng, kontinentalseng og rammeseng. Hva skiller de fra hverandre og hvordan skal du velge det som er riktig for deg?

03.03.2016

Kontinentalseng

Kontinentalsenger består av to lag madrasser pluss overmadrass, og er konstruert med to til tre lag med fjærer Det gir en meget god liggekomfort, og selv om det varierer fra person til person er disse sengene jevnt over blant de mest foretrukne  på det norske markedet.

Eksempel på kontinentalseng: Signature Sleeping -5050

Se alle våre kontinentalsenger her

Rammeseng

Rammesenger er mindre avansert enn kontinentalsengene, og består av et lag madrass pluss overmadrass. Selve madrassen er festet til en treramme slik at den kan brukes som en selvstendig seng på ben og også kan legges som madrass i en vanlig seng. Rammemadrassen kan ha en til to lag med fjærer og oppleves som regel som fastere enn kontinentalsenger. En del foretrekker nettopp det og synes at de får bedre støtte til kroppen når de sover. Rammesenger kan kjøpes som både enkelt- og dobbeltseng og er spesielt godt egnet til ungdom og unge voksne. Det er også enkelt å sette sammen to enkle med en felles overmadrass slik at ingen havner i sprekken mellom sengene.

Eksempel på rammeseng: Piano Rammeseng fra Wonderland

Se alle våre rammesenger her.

Justerbar seng for optimal komfort

Om man er kronisk ryggligger er en justerbar seng et godt valg. Det finnes ulike typer oppbygning og antall fjærlag, men felles for alle er at sengen har en motor som gir mulighet for å heve og senke hode- og fotenden av sengen.

Justerbare senger er senger som passer for de fleste, nettopp fordi den kan justeres for den enkeltes egen liggestilling og komfort.

Justerbare senger kan også sies å være en viktig type seng for yngre mennesker som bor i mindre leiligheter med få rom. Da brukes ofte soverommet mer enn om man har et stort hus. Sengen er et viktig avslappingssted - ikke bare om natten.

Eksempel på justerbarseng: Ambassadør regulerbar fra Jensen

Se alle våre regulerbare senger her.

Justerbar kontinental

Noe av det nyeste innen seng er justerbar kontinentalseng. Her byttes underrammen på en kontinentalseng ut med en justerbar del. En slik type justerbar seng gir de beste mulighetene for å bestemme fastheten på madrassen, og om sengen er litt for fast kan man senke bunnen litt i rammen slik at sengen blir mykere – og omvendt.

Prestige Kontinental - en justerbar kontinentalseng - fra Jensen

”Vi på Bohus kan madrasser og sovekomfort, og er kurset for å hjelpe deg å finne den mest optimale madrassen for deg. Vi kan hjelpe deg å ta nattesøvnen tilbake."

Kategorisjef for seng, Hanne Kristin Utakleiv Lorentzen.