Gå til hovedinnhold

Bruk bilder på veggen for å gi rommet personlighet

Bilder kan bidra til å gjøre en vegg mer personlig og gir deg mulighet til å påvirke hele romfølelsen. Se her hvordan bilder kan gi ulike atmosfærer.

23 SEPTEMBER 2018

Bilder gir liv og personlighet til et rom. En stue innredet nøytrale farger vil kunne se ut på helt ulike måter etter nyansene og motivene på kunsten du henger opp. Husk også at størrelsen på bildene og måten du kombinerer bildene på, er med på å påvirke stemningen som oppstår. Mens et stort bilde umiddelbart vil være noe som blikket festes på selv på lang avstand, må et mindre bilde beskues på nærmere avstand, og kan med fordel henges opp i en gruppe med andre mindre motiver. Tips til å skape den perfekte bildeveggen finner du her!

 

 

Tenk på hvordan du rammer inn et bilde og i hvilket interiør det skal henge. Her ser vi populære Anna Bülows motiv Dypet i to ulike sammenheng – i København ramme mot en terracotta-farget vegg, alternativt med et enkelt oppheng i lysere omgivelser.

 

 

Hennes bruk av farger er subtil og behersket, men fortsatt med et tydelig uttrykk. Anna har laget fem kunsttrykk i begrenset opplag for Bohus.

 

Tilsynelatende spontant plassert på gulvet inn mot veggen, eller hengt opp etter alskens mål og beregninger? Måten et bilde plasseres på, blir også en del av helhetsinntrykket det gir. Det samme gjelder for rammene som velges, så tenk gjennom hva du synes passer best til motivet. Det kan være fint med litt ulike rammer i stedet for å velge ut én type som skal passe til alle bildene. Det øker både sjansen for at det enkelte bildet kommer bedre til sin rett, og skaper mer liv i et rom dersom det henger motiver sammen. Hos Bohus har vi et stort utvalg rammer i ulike materialer og størrelser.

 


Velg bilder som treffer deg i hjertet og som har en nerve. Hos oss kan du velge mellom bilder i spennende materialer som glass, aluminium og canvas.

 

Et stort fotografi av rogivende natur og i kjølige blåtoner passer godt på soverommet eller andre steder i hjemmet der man skal slappe godt av.

 

Et stort bilde dominerer naturlig nok omgivelsene på en helt annen måte enn det et mindre motiv gjør. Rail bilde i aluminium måler 100 cm bredt og 100 cm høyt, en dimensjon som gjør at man lett dras inn i det vakre naturmotivet.

 

Arbeidene til den svenske kunstneren Anna Bülow, som har skapet en Limited Edition-serie for Bohus, er veldig personlige. – Tegningene mine rommer lag på lag med historier fra mitt eget liv, sier hun i dette intervjuet. Å velge kunst med det samme åpne hjertet, og finne motiver som appellerer og betyr noe ekstra for deg, gjør at du vil ha glede av dem lenge.

Det går også fint an å ha en roterende bildesamling, der du bytter ut hvilke motiver som henger på veggen og hvilke som står lagret i boden. På den måten kan bildene dine reflektere din egen stemning, eller årstiden vi befinner oss i. En annen tips er å bytte på hvor i hjemmet ditt bildene henger – det samme motivet kan oppfattes på forskjellige måter alt etter interiøret i for eksempel gangen eller stuen.

 

 

Skift ut bildene, og hele veggen skifter karakter. En stram og elegant komposisjon med fotografier i sorthvitt mykes opp ved å skifte ut et av dem med et bilde i sarte farger.

 

Bilder som skaper ønsket stemning

Tenk også gjennom hvilken stemning du vil ha i et rom. Energisk og tøff, eller myk og romantisk? Bildene du velger å henge opp, vil kunne bygge opp under den atmosfæren som farger og møbler ellers i rommet skaper. Eller de kan skape skape spennende kontraster dersom de bryter med innredningen – tenk deg for eksempel et sorthvitt bilde mot en vegg malt i varme farger.

 

 

Velg mellom alle våre motiver, fra abstrakte oljemalerier, til mer gjenkjennelige motiv på print og postere.

 

 

Det går selvsagt an å gjøre det på motsatt måte også: La et favorittbilde være utgangspunktet for innredningen, og velg farger på møbler og tekstiler etter det. Et portrett i duse pasteller gir en sval og feminin fargepalett som vil skape en behagelig stemning i et rom, mens mer grafiske mønstre i sterkere farger eller sorthvitt har et energisk uttrykk som smitter over på omgivelsene. 

La deg inspirere av vårt utvalg bilder her!