Gå til hovedinnhold

Tepper til alle rom

Alle rom i huset fortjener minst ett teppe. Tepper er vakre å se på og behagelige å gå på, i tillegg til at de demper lyden. Med så mange muligheter som finnes – hvilket teppe bør du velge til de forskjellige rommene i hjemmet ditt? Vi har tepper til alle rom. Gulvtepper, utetepper, barnetepper, ryer og løpere. Få inspirasjon hos Bohus!

Bli inspirert - les våre artikler

Gi hjemmet varme med myke lammeskinn

Lammeskinnets kanskje største oppgave er å gi varme. Enten det er ute en sen sommerkveld eller i godstolen forran peisen. Lammeskinnet har derimot mange flere bruksområder. 

Så enkelt vasker du bort flekker fra et teppe

Ingenting er mer ergerlig enn å søle på et mykt og deilig teppe. Her får du alle tipsene og triksene du trenger for å vaske bort flekker fra et teppe. 

Teppeguide

Lyst på nytt teppe, men usikker på hvilken størrelse du skal velge? Sjekk ut vår guide med tips om valg av riktig teppestørrelse!

 

 

Alle rom i huset fortjener minst ett teppe

Tepper er vakre å se på og behagelige å gå på, i tillegg til at de demper lyden. Med så mange muligheter som finnes – hvilket teppe bør du velge til de forskjellige rommene i hjemmet ditt?

I de senere år har tepper blitt stadig mer populært igjen. En av årsakene er at vi tidligere helst ville ha det lyst og minimalistisk, nå ønsker vi å ha det lunere og mørkere. Uansett hvilken stil du har øker tepper trivselen og bidrar til en gjennomført helhet.

Velg riktig størrelse på teppet ditt

Et lite tips: Har du et rom med en spesiell arkitektur, eller kanskje du ser etter et teppe som skal passe til en favorittstolen? Rundt teppe, firkantet eller mange vinkler – hos Bohus kan du få skreddersydde tepper i mange farger, mønstre, fasonger og størrelser dersom du ikke finner det du ønsker deg. Bruk vår enkle teppeguide for å se hva du burde tenke på ved valg av teppe.

Teppe stue

Når du skal ha teppe til stuen bør du gå for et stort som dekker hele sofagruppen. Har du en vanlig 3-seters sofa anbefaler vi et som er minst 160x230 centimeter. Du kan gjerne gå enda mer opp i størrelse, både for å unngå snublekanter og binde sofagruppen sammen. Du kan også velge et større teppe enn det som er anbefalt. Hos Bohus kan du veldig enkelt finne et stort teppe

Teppe spisestue

I spisestuen bør ikke teppet bare dekke spisebordet, men også stolene. Det gjør at du kan dra dem ut og inn uten at de skraper mot gulvet, og du slipper å snuble. En grei huskeregel er at teppet bør være minst 60 centimeter bredere enn bordet, gjerne mer om du har plassen. 

Teppe soverom

På soverommet ser det ekstra flott ut når du har teppe fra veggen og forbi fotenden av sengen. Det gjør i tillegg at rommet virker større. Har du et lite soverom uten plass til teppe under sengen, kan du isteden ha en løper på hver side.

Teppe barnerom

Et barneteppe eller flere er med på å gjøre barnerommet mer fargerikt og hyggelig. Ha gjerne et ved sengen, et under pulten og et morsomt leketeppe på gulvet. Her kan du også myke opp med andre former, som for eksempel å ha et rundt teppe. Bohus har et stort utvalg av barnetepper passende til barnerommet.

Noen typer av tepper

Tepper er en rimelig måte å fornye hjemmet ditt på. Bytt dem ut etter sesong, og velg gjerne andre typer design og materialer – tykke og varme tepper når det er kaldt ute, og tynne og lette når sommeren kommer. Hva med å vurdere noen nye ryer og løpere i rom som gang eller kjøkken? En enkel måte å fonye rommet på. Det finnes også uteteppe som kan være med på å gjøre uteplassen litt hyggeligere og lunere.

Shaggy teppe

En myk, behagelig og rufsete trent er shaggy tepper. De er mer "hårete", laget av polyester og bomull, og tåler mye bruk. Du får shaggy tepper i mange farger, størrelser og former – også som rundt teppe.

Lammeskinn og saueskinn

Om du har det foran peisen, eller det er det første føttene dine møter når du setter dem på gulvet en kald vintermorgen – finnes det noe varmere og deiligere enn ekte skinnteppe? Alle lamme- og saueskinnene hos Bohus er 100 prosent naturlige, og kommer fra gårder som tar vare på dyrenes velferd.

Sisalteppe

Et teppe i sisal passer over alt, og egner seg spesielt godt på større flater – som når du skal ha teppe under sofagruppen og spisestuen, eller myke opp soveromsgangen. Sisal er dessuten et slitesterkt materiale når du skal ha dørmatte, og du kan velge mellom mange spenstige design. Du kan velge mellom flere sisalvarianter som et måltilpasset teppe.

Husk teppeunderlag

Teppeunderlag er viktig å huske på ved kjøp av nytt teppe. Det gjør at det blir bedre sirkulasjon i teppet nå du støvsuger det, har en isolerende funskjon og gir teppet ditt en anti-skli effekt.

Om du er på jakt etter duse og klassiske, mønstre og sterke farger, store eller små, tykke eller tynne – hos Bohus finner du tepper som passer i alle rom i hjemmet ditt. Ta en titt på vårt store utvalg, og hvis du synes det er vanskelig å velge riktig teppe hjelper vi deg når du kommer til ditt nærmeste varehus.

Teppe uansett stil

I de senere år har tepper blitt stadig mer populært igjen. En av årsakene er at vi tidligere helst ville ha det lyst og minimalistisk, nå ønsker mer og mer har det lunt og mørkt eller fargespill og lekent i tillegg. Uansett hvilken stil du har øker tepper trivselen og bidrar til en gjennomført helhet. Et gulvteppe gir også bedre akkustikk i et rom. Ikke bare blir det lunere å se på, men det er også godt for resten av atmosfeæren i rommet.