Gå til hovedinnhold

Bytter du sengetøy ofte nok? Skift til et av våre favorittrekk akkurat nå

Visste du at sengetøy ofte ikke blir byttet hyppig nok? Bli oppdatert på hvor ofte du bør skifte på sengen og se hvilke sengetrekk vi ønsker å skifte til akkurat nå.

Hvor ofte skifter du egentlig sengetøyet ditt? Eksperttipset er å gjøre det hver fjortende dag, aller helst hver uke, men med hånden på hjertet er det vel ikke alltid dette rådet følges. Noen uker er ekstra hektiske, fulgt av en like fullstappet helg, og slik går no dagan.

Det er imidlertid gode grunner til å lytte til fjortendagersregelen. For mens vi sover, fordamper fuktighet fra kroppen. Med andre ord – vi svetter, og da særlig mye på putevaret. Bytt derfor gjerne putevar enda oftere enn dynetrekk. Dessuten kan sengetøyet inneholde hudpartikler, midd, sopp, bakterier og andre uhumskheter som vi ikke ønsker å dele seng med og som i verste fall kan påvirke helsen vår.

 

En tidløs og nøytral base i beige, hvitt og blått føles harmonisk og rogivende. Akkurat slik vi vil ha det når vi skal sove og slappe av.

 

 

Bruk tekstilene på soverommet til å skape det uttrykket du ønsker, og style sengen helt etter din personlige stil.

Slik går du frem for å holde ditt sengetøy rent og hygienisk

Vask sengetøyet på 60 °C. Det tar knekken på midd og bakterier. Husk å lese vaskeanvisningen før du setter på maskinen. 

Bruk et vaskemiddel som er varsomt mot huden, og skyll godt slik at det ikke sitter igjen såperester. Det er spesielt viktig for sart barnehud.

Heng puter og dyner til lufting. Vinterstid er dette ekstra effektivt, da kulde tar knekken på midd. Om mulig, er det supert med flere timers lufting – heng for eksempel ut på verandaen om morgenen. Rist godt og ta inn om ettermiddagen. 

Støvsug over madrassen før du legger på nytt laken.

 

Fyll på med puter - bare husk å vask dem innimellom. Høstens farger og putehavet skaper til sammen en lun oase som inviterer til å slå seg ned og nyte en fredelig stund.

 

 

Kombiner gjerne ulike fargevarianter av samme sengesett for en mer levende og uformell stil. Et sengeteppe eller et varm pledd hører med på en veloppredd seng. Hos oss finner du pledd i ulike materialer og utførelser.

 

Trenger du mer motivasjon for å øke frekvensen på sengetøy-skiftet? La deg inspirere av alle de fine sengesettene du finner i Bohus-butikkene. Her er dessuten våre beste tips til en nyoppredd seng som du umiddelbart vil slenge deg ned på:

Denne høsten inviterer vi farger og mønster inn på soverommet. Vi vil skape den lune hulen der vi gjerne søker ly også på dagtid for en lesestund eller høneblund.

Lag på lag gjelder i sengen – vi vil så langt unna det minimalistiske, kjølige soverommet som mulig, og fyller på med herlige puter i ulike farger og mønster.

Den siste detaljen som får sengen til å virke ekstra innbydende er et sengeteppe som henter opp fargene fra sengetøyet.

 

Nå kan den yngste i familien få mulighet til å sove med de søte koalaene på dette Cozy by Dozy sengesettet. 

 

 

De tøffeste barna vil kanskje sove med dinosaurene? Med dette gøyale sengesettet kan barna lære seg navnene på dinosaurer!

 

For de minste i familien velger vi sengetøy som er mykt og behagelig mot huden, og som på dagtid stimulerer til lekelyst og fantasi med sine herlige farger og motiver. Sengesett i herlige mønstre slår aldri feil! Se flere tekstiler til barneseng og barnerom.

Kilder: LHL, Goodtoknow.co.uk