Gå til hovedinnhold

Dobbeldyne eller enkeldyne: Hva er din perfekte match?

Mens noen ikke kan tenke seg noe bedre enn å krype tett inntil en annen under en dobbeldyne, vil andre ikke bytte ut eneveldet over enkeldynen. Vi ser litt på fordelene og ulempene ved å velge det ene eller andre.

Å dele en dobbeldyne som knapt nok dekker begge to, vel, det er å be om trøbbel med mindre dere er helt nyforelskede. Den klassiske scenen der den ene parten ligger småhutrende igjen mens naboen har dratt hele dynen over seg selv, har vært brukt i utallige komedier. Samtidig er det noe nært og hyggelig ved å dele dyne med kjæresten.

 

Spåtind Dundyne 200x220 er fylt med ny hvit andedun og har lerret i ren bomull. Dynen er miljøvennlig og nedbrytbar i naturen. Kan vaskes på 60 °C.

 

Sindig Fiberdyne 200x220 er en helårsdyne som er myk og behagelig. Dynen kan vaskes på 60 °C.

Dobbeldyne vs. enkeldyne

Det fremste rådet for dem som foretrekker å dele på godene, er å kjøpe en dobbeltdyne som er stor nok. Tommelfingerregelen er at dynen skal dekke hele madrassen og gjerne strekke seg et stykke nedover på hver side av sengen. Har du en 180 cm bred seng, kan dobbeltdynen gjerne være 200 cm å sørge for at dobbeltdynen dekker både deg og din bedre halvdel uten problemer.

Å re opp sengen med en dobbeltdyne gir et helhetlig og sofistikert inntrykk. Den store flaten føles mer rogivende og gjennomført enn to dyner som ligger side om side. Understrek det eksklusive preget med sengetøy som gir deg den trendy hotellstilen på soverommet.

For dem som ønsker å «kjøre solo» med hver sin dyne, er det fortsatt mulig å stramme opp helheten og gi inntrykk av at det er én stor flate ved hjelp av noen enkle knep: Bruk samme sengetøy på begge dynene i stedet for å mikse og matche, og legg et pledd eller overkast tvers over fotenden av sengen.

 

 

Bitihorn Dundyne Lun 140x200 - ekstra luksuriøse dunprodukter med pustende naturmateriale som gir høy komfort og god søvnkvalitet

 

Bitihorn dundyne sval 200x220 i pustende naturmateriale som er spesielt egnet for husstøvsallergikere. Duninnholdet er europeisk og produktene er produsert på Mysen i Norge for norske forhold.

Siden noen av oss fryser mye mens andre er varme året gjennom, gjelder det å finne en dyne som passer kroppens normaltemperatur. En ekstra varm vinterdyne er et naturlig valg for frysepinnen, mens en med mer normal temperatur kan nøye seg med en dyne som er medium varm. Det er selvsagt en fordel å ha to separate dyner dersom dere som deler seng er helt ulike på dette området.

I den grad vi kan snakke om å ha en dynegarderobe, så bør den inneholde både en dyne for varmt vær og én for når temperaturen kryper nedover på gradestokken. Her gjelder det da å være enige om når det er riktig tidspunkt for å bytte hvis dere har dobbeltdyne. Eller finn en god helårsdyne som fungerer for dere begge.

 

 

Dobbeltdynen måler 200 x 220 cm, slik at det ikke blir krangel om hvem som skal ha mest dyne – det er nok til begge.

 

Dun er et fantastisk naturmateriale som bidrar til en god søvnopplevelse, men hvis du eller kjæresten din er allergiske mot dun, så finnes det heldigvis et alternativ i fiberdyner. Disse har dessuten den fordelen at støvmidd og andre uhumskheter ikke trives særlig godt i dem, noe som gjør fiberdyner enkle å holde hygieniske.

Uansett om dere holder det enkelt eller går for en dobbel, så er det viktig å ta godt vare på dynen. Rist og heng den ut til lufting ofte, gjerne hver morgen, beskytt den med sengetrekk og vask med jevne mellomrom i vaskemaskinen hvis mulig – følg instruksjonene på dynens vaskelapp. Husk også at dynen bør byttes ut etter noen år.

Les mer om de norskproduserte allergivennlige dundynene fra Norsk Dun som selges hos Bohus – kanskje du finner din neste dyne?

 

Shop the look