Gå til hovedinnhold

Gjelder kun til søndag 17.november!

Ukens kampanjeavis!

Se alle tilbudene her!

Eventyrlig oppussing på Sandøya

Et nedlagt fiskebruk blir til en helt spesiell og eventyrlig storstue. 

17 OKTOBER 2019

Sandøya er et eventyrlig sted ute i havgapet, nord for Tromsø. Øya er omringet av fantastisk natur på alle kanter, med hval som nærmeste nabo. Her fikk Halvor Bakke og resten av gjengen reise for å pusse opp et gammelt kaihus. 

Før: Et nedlagt fiskemottak 

Eierne har brukt det gamle kaihuset som en festsal, nettopp fordi det er plass til mange mennesker. Nå ønsker de å få noe mer ut av lokalet, en liten krok for seg selv og en skikkelig vedovn å varme seg på. 

Etter: En eksklusiv festsal

Gjengen bestemte seg for å lage tre ulike soner i det gamle kaihuset; Et loungeområde, en spisestue og en badstu. Halvor, Ole og Gustav fikk derfor sine egne ansvarsområder for oppussingen. Men én ting skulle gjelde for alle de tre sonene, vegg og tak skulle males sort! Halvors tidligere anbefalinger om å holde lyse toner innvendig i sjøhytter ble nå skjøvet til side for en helt ny idé. Store vinduer skulle settes inn i hele lokalet, og med sorte vegger kom den ville naturen i fokus. Akkurat som i en mørk kinosal, bare at omgivelsene utenfor ble lerretet. 

Det første Halvor Bakke plukket ut til det nye oppholdsrommet var den grønne velour-sofaen fra Bohus. Den står i sterk kontrast til det rustikke furugulvet og gir en herlig, luksuriøs følelse i lokalet. De fargerike putene i sofaen gir det hele et ekstra løft. Eierne ville ha en egen del av lokalet hvor de kunne trekke seg tilbake og slappe av. Veggen bak sofaen ble derfor bygget for og nettopp fungere som romdeler og avgrense loungeområdet. Slik kan stuen fort bli varm og lun ved hjelp av den nye vedovnen. Veggen kan skyves til side når denne avgrensningen ikke trengs - en praktisk og funksjonell løsning. 

Bordet ved vedstubbene fungerer også som en luke rett ned i havet. Her kan ivrige fiskere sitte i ly for været der ute og dra fisk rett opp i stuen!

En helt spesiell spisestue

Spesielt for kaihuset var at det stod på påler rett ned i havet, med sjøsprøyten slående inn under gulvet. Ole ville gjøre det spesielle ved dette mer synlig og besteme at spisestuen skulle stå på et glassgulv. Slik kan middagsgjestene nesten kjenne saltsmaken i munnen fra bølgene under føttene. Med et stort vindu ble enda mer av naturen utenfor synlig. Eierne og heldige gjester kan nå nyte gode måltider i ett med den ville naturen. De sorte Carmen-stolene står fint i stil med de sorte veggene. 

En badstu for badenymfer

Å bygge en badstu hadde vært Gustav sin drøm siden Eventyrlig oppussing startet for fem år siden. Endelig fikk han muligheten, da denne beliggenheten passet helt perfekt. Gustav bygget badstuen av gran, slik at treet ikke skulle bli for varmt ved høy temperatur. Plankene bygget han smale med god lufting for å unngå for stor kontaktflate. For badeglade nordlendinger ble det laget en luke i gulvet med en stige rett ned i det kalde, arktiske vannet. De runde vinduene ble plassert parallellt slik at man kan få gjennomsyn helt fra inne i gangen. I tillegg gir de runde formene et lekkert, maritimt preg. 

Bohus er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing. Hver uke kan du finne alle møblene og interiørvarene som er brukt i programmet i en ny artikkel på Bo:bloggen.