Gå til hovedinnhold

Hjemme hos Halvor Bakke

Halvor Bakke er blitt et profilert TV-ansikt for ulike oppussingsprogrammer og har også samarbeidet med Bohus i flere år. Resultatet ser vi i kolleksjonen Signature Collection by Halvor Bakke for Bohus. Nå åpner interiøreksperten dørene til sitt idylliske småbruk – ”Trae” - i Vestfold!

Etter flere år utenlands og i Oslo, har Bakke endelig kommet hjem til Bakke gård hvor odelsgutten vokste opp. Gården sa han imidlertid fra seg i ung alder til lillebroren, men småbruket "Trae" ligger bare et steinkast fra barndomshjemmet.

– På landet får jeg tre ganger så mye plass som jeg har i byen, men til samme pris. Det er god plass mellom naboene, masse frisk luft og familien rett i nærheten, sier Halvor.

Stolt som en hane i nærmest nasjonalromantiske kulisser, snakker han om hvordan hverdagen er som fastboende i Vestfold.

– Det er veldig, veldig godt å komme hjem. Da kan jeg være meg selv: Sitte på trappa på morgenkvisten, slappe av og drikke kaffe i bare boxer'n, forteller han med entusiasme.

Harmonisk, lunt og moderne

Huset, som opprinnelig er fra 1840 og med et påbygg fra 1920, involverte hele familien Bakke i det intense oppussingsarbeidet.

Etter tre måneder fremstod boligen med sjel og et nostalgisk preg fra 1800-tallet, men med klare, moderne og tidsriktige innslag inspirert av Halvors egen kolleksjon. I husets bibliotek har han for eksempel beholdt de gamle tømmerveggene som dukket opp bak tapeter og plater, og som nå står i en tøff kontrast til de malte og slette flatene rundt. Alt i en perfekt fargeharmoni.

– Hjemmet kan beskrives som stramt, moderne og rent, men klassisk i et gammelt, laftet tømmerhus, sier interiøreksperten.

Jeg har valgt mørke farger som harmonerer med hverandre, som gir ro og lunhet, noe som er viktig for meg. På kjøkkenet liker jeg kombinasjonen av gammelt og nytt: Gamle møbler og nye, sorte skap. Stuen er liten, men funksjonell, forteller Halvor entusiastisk.

Møblene – slik de passer for deg

Halvor forteller at Bohus er en perfekt samarbeidspartner for møblene hans, og "Trae" har helt klart påvirket kreativiteten.

– Stedet har gitt meg inspirasjon til kolleksjonenes bruk, størrelse og funksjonalitet. Rommene her er små og nette - og det må jeg ta hensyn til når det gjelder størrelsen på møblene, sier Bakke, som tidligere har presisert at "alle" kan finne noe som passer for seg hos Bohus.

– Kolleksjonens møbler er rene, enkle og ukompliserte. Ulike tekstiler, treverk og farger kan matches uten at det blir feil. Det er sånn man skaper det personlige uttrykket, sier Halvor. Bla i den nye Signature Collection by Halvor Bakke katalogen her.

Trives også ute

At det spirer og gror utenfor småbrukets vegger på "Trae" hersker det ingen tvil om. Den anerkjente interiørdesigneren har nemlig gjort om eiendommens store jorde om til hage med ulike soner: urtehage, dam, soldekk og drivhus.

– Det er veldig hyggelig, deilig og enkelt å lage lunsj med ingredienser fra egen hage, avslutter Bakke – tydelig fornøyd og avslappet i eget hjem.

Se mer av møbelkolleksjonen - Signatue Collection by Halvor Bakke her!

Halvor Bakke er også mannen bak årest "Eventyrlig oppussing" på TV3 og Bohus er stolt sponsor av årets sesong!

Se de fine forvandilngene Halvor og hans team har gjort med hyttene rundt om i landet