Gå til hovedinnhold

Hvordan innrede en liten stue

Lite plass er ingen hindring for å innrede en koselig stue. Vi viser deg hvordan du med noen smarte valg og løsninger kan innrede en liten stue.

Stuen er husets samlingspunkt og et sted for å samle familie og venner. Det skal være et koselig rom hvor dere kan nyte den gode samtalen i festlige lag eller bare slappe helt av og se på TV. Da er det viktig å innrede stuen slik at den både er komfortabel og funksjonell. Her får du tips og triks til å innrede en liten stue.

Velg rett møbler til en liten stue

Når du innreder en liten stue er valg av riktig møbler viktig. Hva trenger du i stuen? Enhver stue må gjerne ha en sofa, men det er kanskje ikke behov for en lenestol. Kartlegg dine behov og ønsker før du innreder stuen. Når du vet hvilke møbler du vil ha, kan du begynne å lete etter møbler som utnytter plassen godt. Slanke og nette møbler tar opp mindre plass og gir mer rom i en liten stue. Farge og stil på møblene har også innvirkning på hvordan størrelsen på stuen oppfattes. Gå for lyse møbler i stedet for mørke. Mørke møbler blir mer dominerende i rommet og oppfattes gjerne større enn lysere møbler. Vær også bevisst på å ikke ha for mange farger, men velg heller farger som går ton i ton. Det gir et mer helhetlig inntrykk.

En modulsofa er et smart valg for en liten stue. Da kan du sette sammen sofaen slik at den passer perfekt til stuen din. Kombiner den med et sofabord med klaffer, som gir deg muligheten til å gjøre bordet større ved behov. Slik får du en nett og funksjonell sofakrok i en liten stue.

Et klassisk tips er å bruke speil til å gi rommet en følelse av å være større. Plasser speilet slik at det reflekterer lyset fra et vindu, så får du mer naturlig lys inn i stuen. Du kan også henge speilet slik at det speiler deler av rommet, det gjør at rommet virker større.

Utnytt plassen når du innreder en liten stue

Når du skal innrede en liten stue er det lurt å utnytte den oppbevaringsplassen du har. Bruk veggene til å henge opp ting fremfor å bruke gulvplassen. En nett bokhylle som henger på veggen, kan brukes til både pyntegjenstander, bøker og bokser til lagring. Har du TV i stua, sparer du mye plass på å henge den på veggen. I tillegg vil møbler som har flere funksjoner utover sin primære oppgave være en god løsning for en liten stue. For eksempel gir en puff med oppbevaring ekstra lagringsplass, i tillegg til å fungere som en liten stol eller puff. Ellers er det viktig å ikke ha for mye ting i en liten stue, men sørge for at du har god gulvplass. Det gjør at rommet er lett å bevege seg i og føles større.

Trenger du mer inspirasjon eller hjelp? Kom innom din nærmeste Bohus og se på våre møbler og løsninger som passer for deg og din stue.

Plassvennelig møbler