Gå til hovedinnhold

Hvordan style en blå sofa

En blå sofa gir rommet en jordnær og beroligende stemning, samtidig som den gir spillerom til å utfolde seg kreativt med farger og detaljer. Her viser vi deg hvordan du kan style en blå sofa.

En blå sofa er ikke bare en sofa. Den er grunnmuren i rommet, et stabilt og trygt møbel som gir resten av interiøret rom til å utfolde seg. Med noen enkle grep kan du gå fra å ha en trygg og kjedelig sofa til å få en sofa og et interiør med særpreg og stil.

Kombiner med flere farger

Blå er en beroligende farge som skaper en lun og fin atmosfære i stuen. Om du ønsker å live opp rommet, kan du gjøre det ved å kombinere den blå sofaen med farger som komplementerer den. Farger som hvitt, beige og grått står i god kontrast til blått og passer utmerket til en blå sofa. I rom hvor hvitt dominerer er det viktig å få inn ulike nyanser av blått, eller andre livlige farger som gult, slik at rommet ikke blir for livløst.

Blått i kombinasjon med beige gir et elegant uttrykk, og en blå sofa vil gjøre rommet mer behagelig. Hvis stuen domineres av grått bør nyansene av blå følge gråtonene – ved lyse gråtoner skal den blå sofaen være i en dypere tone, og motsatt. Lek deg med fargekombinasjoner og finn akkurat den fargepaletten du ønsker på stuen din. Derfra kan du bruke ulike farger på detaljer i interiøret ditt. Du kan for eksempel kombinere den blå sofaen med en gul lenestol eller et rødt teppe. Pass også på at fargene fra sofaen hentes opp igjen andre steder i stuen. Det kan være tepper, puter eller gardiner. Tommelfingerregelen er å ha tre komponenter i samme tone og farge, for å få et helhetlig uttrykk.

Kombiner grønne planter med blå sofa

Grønt og blått er en harmonisk og naturlig fargekombinasjon som gir ethvert rom et friskt pust. Planter i samspill med en blå sofa vil derfor skape en behagelig atmosfære i stuen din. Ha gjerne en stor plante ved siden av sofaen som strekker seg litt over møbelet. Slik får du en naturlig innramming av sofaen og et hjørne du kan slappe av omfanget av planten.

En blå sofa er både et allsidig og tidløst møbel som gir deg stort spillerom til å innrede, style og oppdatere stuen din på ulike måter. Hos Bohus har vi et stort utvalg av blå sofaer. Ta en titt på våre nettsider og kom gjerne innom din nærmeste Bohus for en titt og god hjelp.

Gi putene fritt spillerom

Enhver sofa trenger puter og en blå sofa er intet unntak. Puter er det perfekte objektet å style en sofa med. Her har du en gylden mulighet til å gi den blå sofaen en liten dæsj med farger. Ikke nøl med å bruke mange puter i ulike farger, materialer og størrelser. Det frisker opp sofaen. Tenk kontraster når du velger ut puter. Har du en blå sofa med rette linjer, vil en myk og lodden pute skape en fin kontrast til sofaens strammere uttrykk. Kanskje den til og med er rosa?