Gå til hovedinnhold

Hyttegardiner til din stil

Uansett om hytta ligger ved sjøen eller på fjellet, vil et par velvalgte gardiner kunne gi hytta et nytt stilløft. Vi viser deg hvilke hyttegardiner som passer deg og din hyttestil.

 

En hyttegardin er ikke bare en gardin. Hyttegardinene rammer inn den pittoresk utsikten fra hyttevinduet og komplimenterer naturen utenfor. Da er det viktig å velge gardiner som passer til naturen og omgivelsene rundt hytta, samtidig som de passer med resten av hyttestilen din. Et par hyttegardiner har så klart ikke bare en estetisk funksjon, men skal også skjerme for lyset og skape stemning inne på hytta

Velg gardiner i stil med resten av hytta

La resten av interiøret på hytta guide deg når du skal velge hyttegardiner. Plukk opp farger fra resten av interiøret. Det gir interiøret på hytta en helhet. Når du har bestemt deg for en farge på gardinene, kan du begynne å leke deg med materialer og mønster. Du kan for eksempel bruke samme farge i forskjellige materialer, for en subtil dimensjon. Hyttegardiner i passende mønster og stoff gir hytta særpreg og et mer spennende uttrykk. På en fjellhytte vil en røffere og mer naturlig stil på hyttegardinene passe godt. Rutete og tykke gardiner er et klassisk valg på fjell og vinterhytter. På en hytte ved sjøen er lyse gardiner i duse farger et mer sikkert valg. Et par lyse blå gardiner i et lett materiale vil passe perfekte på en sommerhytte ved vannet. Når alt kommer til alt, så er det din stil som bestemmer hvordan hyttegardiner som passer best for deg og din hytte. Velg et par gardiner som du liker og som gir deg glede, da vil det garantert passe inn på hytta.

Hyttegardiner til ulike rom på hytta

Har du flere rom på hytta som trenger hyttegardiner, vil like gardiner i de ulike rommene gi et helhetlig inntrykk. På soverommet kan du med fordel velge tette og tykke gardiner som skjermer godt for lyset. Det er særlig viktig på en sommerhytte som benyttes mye på sommerstid når store deler av natten er lys.

Når du skal henge opp gardinene kan du henge gardinstanga litt høyere og bredere enn selve vinduet for et inntrykk av bredere og høyere vinduer. Et tips er å plassere gardinen bredere enn vinduet. Slik kan du trekke gardinene helt ut og få full utsikt fra vinduet. Da er det bare å slå seg ned i godstolen og nyte utsikten.

Hos Bohus har vi et stort utvalg av hyttegardiner til enhver stil og hytte. Kom innom din nærmeste Bohus for en titt.