Gå til hovedinnhold

Slik får du en minimalistisk stil i hjemmet

En minimalistisk stil passer for deg som liker rene linjer, lite rot og mye luft i interiøret. Slik får du stilen.  

En minimalistisk stil kjennetegnes ved at interiøret er ribbet for unødvendig stæsj og dekor, og kun holdes til et minimum. Less is more!

Stilen er enkel og moderne, med fokus på funksjon og kvalitet. Ting bør derfor ha en praktisk verdi – du skal kun beholde det du faktisk har bruk for. Den minimalistiske stilen vil gi deg en følelse av orden i hjemmet.

Møbler til en minimalistisk stil

Rene former og rette linjer uten for mye krimskrams og detaljer er veldig typisk en minimalistisk stil – også når det gjelder møbler. Velg gjerne enkle og strømlinjeformede møbler som hverken tar for mye plass eller oppmerksomhet, men som likevel er langt fra kjedelige. Dersom møblene i tillegg er flerfunksjonelle unngår du for mye rot i hjemmet.

En elegant, lys og stilren sofa i kombinasjon med en moderne sort skjenk, vil stå i fin kontrast til hverandre og skape spenning. Du trenger ikke å bare holde deg til rette møbler, det er også fint å bringe inn organiske former. Et rundt sortlakkert spisebord vil for eksempel bryte med det grafiske uttrykket i rette linjer.

Gjør det personlig

I tillegg til enkle former, er nøytrale farger viktig i en minimalistisk stil. Det brukes mye hvitt og sort, som skaper kontrast og eleganse. Materialer som krom, stål og fliser er flittig brukt, i kombinasjon med skinn og tre som gir litt varme.

Selv i et minimalistisk interiør kan du bringe inn litt farger og pynt, slik at stilen ikke blir for kald og upersonlig. Skap dybde i rommet og en trivelige atmosfære med pynteputer i matchende farger og ulike materialer.

Grønne planter passer inn uansett hvilken stil du har, og tørkede blomster er alltid spennende. En bunt med pampas er dekorativt, enten du vil ha dem på bordet eller på gulvet. Kombiner de tørkede blomstene med flotte minimalistiske vaser, som en rund, hvit keramikkvase eller en høyreist sort blomsterurne.

Dekor på veggene

Skal du holde deg tro til den minimalistiske stilen bør også veggene være enkle, med få bilder eller hyller med lite pynt. Og når du først skal velge bilder, gå for stilrene, men likevel interessante motiver. Et enkelt bilde vil skape blikkfang på veggen uten å ta for mye oppmerksomhet – som våre bilder MEG eller OSS.

Du kan også dekorere veggene med speil, som både gjør at rommet virker større og løfter det rene og elegante uttrykket.

Minimalistisk stil = mye lys

Den minimalistiske stilen er lys og åpen, prøv derfor å unngå for mye skygge og mørke områder. Studer gjerne rommet godt for å finne ut av hvor det er mest hensiktsmessig med ekstra lys.
Så mye som mulig av naturlig lys er det beste, så unngå mørke og tunge gardiner som dekker for vinduene. Da passer det bedre med persienner som demper lyset, men ikke formørker rommet. De horisontale lamellene vil dessuten være med på å understreke den minimalistiske stilen.

Kom innom din nærmeste Bohus og se vårt store utvalg av møbler og interiør som passer inn i en minimalistisk stil. Velkommen!