Gå til hovedinnhold

Få det fint med planter på badet

Frister det med en frodig oase av planter på badet? Bli inspirert til å skape din egen stil og et rom du virkelig har lyst til å tilbringe tid i.

Det skal ikke så mye til for å heve interiøret på badet, og med en plante eller to frisker du opp rommet raskt og enkelt. Med naturtro planter i silke trenger du ikke å bekymre deg for vanning, lysforhold og om du har grønne fingre eller ikke. Du trenger heller ikke å tenke på hvilke planter som tåler den økte temperaturen og luftfuktigheten som oppstår når du dusjer.

Bohus har et bredt sortiment av kunstige planter i god kvalitet. Felles for dem alle er at de er perfekte kopier av de ekte variantene, slik at ingen klarer å skille dem fra hverandre. Det beste er kanskje at de varer evig, er allergivennlige og at de ikke krever mer vedlikehold enn et sveip med støvkluten en gang i blant.

Plassering av planter på badet

Kunstige planter i ulike størrelser passer til både små og store baderom. Utnytt den plassen du har, enten det er på gulvet, høyskapet eller oppå vaskemaskinen. Har du lite gulvplass kan du henge en blomsterpotte fra taket. Dersom du har et vindu på badet er det fint å sette en litt større plante i vinduskarmen. Det naturlige lyset vil fremheve planten, i tillegg til at det skjermer for innsyn.

En plante på servanten vil gjøre noe ekstra ut av interiøret, mens om du setter planten i en pidestall vil den bli et blikkfang i rommet.

Gå for eksempel for en frodig asparagus eller en bananplante. Sistnevnte strekker seg 150 cm, og skaper en tropisk stemning med sine store, grønne blader. En annen høyreist og dekorativ variant er denne kalt gress silkeblomst.

Få spafølelsen

Det å bringe naturen inn skaper både harmoni og balanse, og vil gjøre badet – som ofte kan føles ganske sterilt – til en koseligere plass. Plantenes organiske former bryter med de ellers stramme linjene på badet, og står i kontrast til rommets harde og kalde overflater.

Grønne planter inne er både dekorativt og stemningsfullt, og gir en atmosfære som gjør det enklere å koble av. Kombiner gjerne planter på badet med deilige, myke håndklær, levende lys og duftpinner, for å enkelt skape deg en følelse av luksus og avslapping – som om du er på spa.

Skap et innbydende bad

Dersom badet ditt er helt hvitt eller ganske lyst i fargene, er det ekstra effektfullt å fylle på med grønt. I tillegg til planter på badet, kan du velge andre naturlige materialer og farger på detaljer i interiøret for å skape et varmt og innbydende uttrykk. Velg en beige blomsterpotte med rotting for en maritim og lys stil på badet. Slenger du med noen håndklær i delikate blåtoner, er du der.

Kan du tenke deg å friske opp badet ditt med grønne planter? Kom innom din nærmeste Bohus for en hyggelig prat om hvilke planter som kan passe på badet ditt.