Gå til hovedinnhold

Teppetrender 2022

Gulvteppene skal nå være større og mer fargerike, og gjerne i bærekraftige og resirkulerte materialer. Her er teppetrendene for 2022! 

De siste par årene har de fleste av oss tilbragt mer tid hjemme enn normalt, og det vises i teppetrendene. Vi vil ha det lunt og hjemmekoselig, og i likhet med interiørtrendene ellers ønsker vi tekstur og mykhet i gulvteppene.

– Det skal være koselig i hjemmene våre, så de myke og lavflossede teppene er superpopulære – gjerne i syntetisk materiale, for det skal i tillegg være praktisk. Men når det er sagt, er også tepper med naturfibre som viskose og ull veldig i vinden, forteller Aud Christensen, kategorisjef for tekstil og tepper i Bohus.

Håndlagde viskosetepper har ofte et litt glansfullt og eksklusivt utseende, mens tepper av ull gir en ekstra lunhet om vinteren. At nettopp disse populære materialene i tillegg er miljøvennlige, er nok ingen tilfeldighet. Naturen blir viktigere for oss, og vi omfavner miljøet både ute og inne.

– Stadig flere tepper produseres i bærekraftige materialer som enten er resirkulerbare eller er produsert av resirkulerte materialer, sier Aud.

Teppetrend i 2022: Større og mer farger

Tepper er en investering i trivsel og kan forandre hele atmosfæren i et rom – særlig der hele familien samles. Det skaper rett og slett en hyggeligere stemning.

– Først og fremst er stuen det viktigste rommet å bruke tepper, her oppholder vi oss mye. Teppet gjør det lunt, samtidig som det er med å dempe lyden i rommet, sier Aud.

– Så er det jo også deilig å sette føttene ned i et mykt teppe på soverommet. Der vil vi også ha lunhet, og ikke minst en følelse av å være på hotell.

En teppetrend i 2022 er at størrelsen øker, blant annet fordi hele møblementet skal oppå teppet. Da fungerer det store gulvteppet som en ramme som avgrenser sonen fra resten av rommet. Samtidig har vi blitt mer lekne og velger tepper som gir det lille ekstra til fargepaletten.

– Vi ser at det velges tepper som er mer fargerike enn vi har sett de siste årene, folk er blitt mer vågale.

Velg riktig gulvteppe for deg

Tepper er så mangt – og selv om teppetrendene i 2022 sier én ting, trenger du ikke å følge trenden slavisk. Følg din egen stil og gi hjemmet ditt personlighet, så du er sikker på at du trives. Det kan likevel være vanskelig å velge det riktige teppet. Vil du skape kontraster eller harmoni med teppet? Skal det være ensfarget, langhåret, glansfullt, mønstrete, eksotisk, nostalgisk eller tidløst?

Kategorisjefen kommer også med råd til hva du bør tenke på ved valg av tepper.

– Først og fremst må du tenke på hvilket bruk teppet vil få. Har du barn eller hund, eller begge deler, er det viktig å tenke på at det enkelt skal kunne vedlikeholdes og være holdbart og slitesterkt.

Blant det store utvalget til Bohus finner du uansett et teppe som passer ditt bruk og din stil.

– Snakk med våre dyktige teppeselgere i butikken, og sett deg samtidig inn i produktbeskrivelsene og vedlikeholdsinformasjonen som ligger på vår nettside for hvert enkelt teppe, oppfordrer Aud.