Gå til hovedinnhold

Jul på bruket – Starten på høytiden! Episode 1

Julen er her. Det er tid for å roe ned etter hektiske måneder. Det er dags for å hente inspirasjon og nye ideer i høytiden vi nå går inn i. Få tips til hvordan lage en vakker adventstid med Halvor Bakke. La deg inspirere i ” Jul På Bruket”!

27.11.2016

I 4 episoder får vi bli med og oppleve den hellige adventstiden sammen med Halvor Bakke, på hans vakre småbruk, Traae, utenfor Larvik.

Halvor gir oss tips og ideer for hvordan skape en vakker adventstid som legger til rette for juleforberedelser og alt som hører julen til. I tillegg får vi påfyll av vakker ro, vinterstemning og tid til refleksjon over hva som er viktig i høytiden vi nå går inn i.

Programmene sendes hver søndag i advent, og du kan se dem på Bohus sin Facebook side.

Se episode 2 - Jul på bruket - Gaver og innpakning her.

Likte du lerkekransen til Halvor? Se hvordan du enkelt kan lage en advenstkrans selv.

La deg inspirere av Halvors enkle tips til hvordan skape en naturlig, tradisjonell jul!

1. Ta deg en tur ut i naturen før snøen legger seg og samle kongler, mose, granbar og grener. Disse kan brukes som dekorasjon og pynt i interiøret.
For eksempel: Finn frem et brett og samle lys / vaser og kongler sammen. Pynt opp lykter med kongler eller nøtter. Pakk juleblomster – svibler inn i mose og sett på et fat / i en glasskrukke. Er du engstelig for levende lys sammen med rennbart materiale? Bruk elekstrikse vokslys!

Husk! Samle sammen lyslykter, vaser, småting i grupper. Like koselig, bare mer ryddig!

2. Bruk materialer i naturlige stoffer, som ull, lin, keramikk, glass og tre.

Puter, pledd, tepper, skinn og pels skaper lunhet og en myk base i interiøret. Krukker med vintergrønne planter, lykter, lys og advents stjerner er velkomne innslag, og sammen vil de vitne om at høytiden er nær.

3. Bruk rolige farger som finnes naturlig i naturen, som hvitt, sort, brunt, beige og grønt. Holder du deg innenfor samme fargeskala vil interiøret oppleves som rolig og balansert.

Få stilen!

1 Hemingway Brett 799,- 2 Skyline vase 576,- 3 Skyline telykt 299,- 4 Luc telysholder 79,90,- 5 Papirstjerne 99,- 6 Colorado lanterne 799,- 7 Aspen lanterne 299,- 8 Paso decor 49,90,- 9 Kubbelys 20,- 10 Saueskinn 999,- 11 Lausanne Stol 2999,- 12 Tenna vokslys 249,-

Se bilder fra bak-kameraet på Jul på bruket her! 

Serien er produsert av PackshotLAB AS i sammarbeid med Bohus.Produsent: Bjørnar Fjeldvær. Regissør: Finn-Erik Rognan. Foto-duo: Stein Stie og Anders Nybø.