Gå til hovedinnhold

Kathrine Sørland tipser: hvordan style sofaen som en proff

Å bytte puter er kanskje det enkleste grepet du kan gjøre for å fornye interiøret. Lek med farger, størrelser og mønstre og finn puter som passer deg og din stil.

Minimalistisk

– Jeg forandrer fargen på putene i sofaen min nesten hver uke.

Kathrine Sørland forteller at det fine med puter er at du alltid kan endre på uttrykket, og det kjempe lett - bytt ut en farge eller omorganiser putene litt, så får du et helt nytt resultat. Puter er kanskje den letteste og billigste måten å endre uttrykket i et rom på. Så ikke vær redd for å gjøre feil, det viktigste er at du følger din egen smak og har det gøy mens du gjør det. Kathrines putekolleksjon består av nydelige farger som er inspirert av motebildet og farger som gjør henne glad. 

– Dette er farger som jeg fint kan kombinere og style med andre farger og elementer i hjemmet, forteller hun. 

Ønsker du et lett og minimalistisk resultat anbefaler vi å velge puter i samme farge, og gjerne i samme fargeskala som sofaen. Følelsen av stuen og sofaen blir luftig, lett og sofistikert. 

 

 

Ton-i-ton

Putene i sofaen kan gjøre underverker for rommet, bare bestem deg for hvilken stemning du vil skape før du velger fargene på putene. Et avslappet og harmonisk uttrykk får du av farger som går ton-i-ton.

Hent gjerne fargepaletten fra noe annet i rommet og ta utgangspunkt i de lyse fargetonene. Fargene bør absolutt ikke matche helt, faktisk blir uttrykket mer harmonisk om de ikke gjør det. 

– Mitt beste tips til å style sofaen er å se på hvilke farger som er ellers i stua di og prøve å finne en fin balanse. Det må ikke matche for mye syns jeg, men har du for eksempel et maleri  eller en fin farge på veggen så prøv å matche puter ut i fra det, tipser Kathrine Sørland. 

 

Kontraster

– Alle putene i kolleksjonen kan matche med hverandre, slik er det enkelt å finne fine sammensetninger. Finn gjerne en kontrastfarge som gjør det litt mer spennende, sier Kathrine. 

Kontraster skaper spenning og energi i et rom. Kontraster kan oppnås ved å bruke ulike materialer, stiler, former og på mange flere måter - bruk fantasien! En av de mer effektive måtene er å velge puter i en kontrastfarge til sofaen. Dette kan være en eller flere puter i en sterk farge, hvor resten av putene er i en dempet fargeskala, som for eksempel er ton-i-ton. Kontrastputen vil "poppe" ut av sofaen og skape liv og spenning i sofakroken. 

Blå puter

Heldigvis er det ingen regler for styling av puter. Velger du fargene du selv liker, vil du også mest sannsynlig bli mest fornøyd med resultatet. Putekolleksjonen har flere puter i lekre blånyanser. Bland dem, kombiner dem som du vil, eller velg én farge på alle putene.

Blåfargen er en beroligende farge som gir ro, harmoni og en følelse av stabilitet. Hvilken følelse vil du få når du kommer inn i stuen? Hvilken stemning ønsker du å skape? Kanskje ønsker du et harmonisk uttrykk, velg farge på putene deretter! 

 

 

 

 

 

 

 

Røde puter

Sterke farger er egentlig vitaminer for hjernen! De kan skape stemninger i et rom på en svært effektiv måte. I motsetning til blå fargenyanser som gir følelse av ro og stabilitet, kan den røde fargen gi en helt annen effekt på inntrykket av stuen. Det er den sterkeste fargen i fargesirkelen og forbindes ofte med lidenskap, energi, skjønnhet og lykke. 

De røde putene blir ekstra lekre med et ellers dempet miljø, som i en grå sofa og en nøytral farge på gulvteppet. Miks gjerne puter i flere rødnyanser for et inntrykk av tilfeldighet, samtidig som det skaper en mer harmonisk følelse.

 

Miks and match

Det beste med pynteputer er at du kan mixe og matche så mye du vil. Samtidig som det er enkelt å skifte ut fargene når du vil ha et annet uttrykk. Men putene trenger ikke å matche! Velg fargene du liker best, bare husk på hvilken stemning du egentlig vil skape. Flere sterke farger gir mer spenning. Flere nedtonede farger gir mer ro. 

Putt så mange puter i sofaen du ønsker, men for å unngå et rotete resultat anbefaler vi å ikke fylle hele sofaen - det må være plass til deg også! 

Hvilken er din favoritt?