Gå til hovedinnhold

Nytt fargekart i samarbeid med Nordsjö Idé & Design

Nordsjö Idé & Design, Tarkett og Borge tapet har sammen med Bohus laget fire fargepaletter tilpasset de norske hjem. Bli inspirert her!

Vi hjelper deg med å finne farger til ditt hjem!

Farge-ekspertene fra Nordsjö Idé & Design har sammen med eksponeringsdesigner Marianne Stensrud fra Bohus laget fire fargepaletter spesielt for de norske hjem.

Den første paletten er den nøytrale, og denne fungerer som et supplement til de tre andre fargepalettene, med sine nøytrale og rolige farger. De tre neste fargepalettene er tilpasset kolleksjonene til Bohus – nordisk, rustikk og klassisk. Ved å bruke fargene fra samme palett i ditt hjem er du sikret et gjennomført og harmonisk resultat.

Å jobbe med paletter gjør det enklere for deg som skal pusse opp å sette sammen farger, og i dette fargekartet får du ekspertenes hjelp til å fargesette som en proff. Når du har valgt «din» palett sitter du igjen med færre fargealternativer, og det blir lettere å velge.

Her ser du tre ulike miljøer som representerer stilene nordisk, rustikk og klassisk. Hvilken stil taler til deg?

Når du har funnet din favoritt, kan du jobbe videre med fargene i denne paletten. Lykke til! Fargekartet finner du i alle våre varehus. 

 

Klassisk

Den klassiske stilen er sofistikert, kontinental, tidløs og oser gjerne av selvsikkerhet – her vet eieren av hjemmet hva han eller hun vil ha, og stilen tiltaler både kvinner og menn.

Interiøret har høy kvalitet og er krydret med store innredningsdetaljer, som gjør at hjemmet føles spennende og detaljerikt uten nips.

Den klassiske fargepaletten kan beskrives som sober, med spennende farger som er elegante og komplekse. En kompleks farge er en sammensatt farge som ofte ikke lar seg beskrive med et ord, for eksempel blått. Fargen kan være blå med en touch av grønt, støvete, med dybde, og noen ganger lurer man kanskje på hvilken farge dette er. Klassisk stil har ingen alder eller spesiell lokasjon, det handler om hvem du er!

Fargene passer så vel til moderne byleiligheter som til hytte på fjellet. I denne paletten finner du også tre farger som er utviklet til møbel-
kolleksjon Signatur Collection by Halvor Bakke som du får eksklusivt hos Bohus. 

Fargen på veggen heter nordisk grønnsvart fra Nordsjø, og gulvet heter Play Eik Winter Plank og er fra Tarkett. 

Nordisk

Den nordiske stilen er trendy – ikke bare her i nord, for nå ser «hele verden» til Skandinavia for å finne inspirasjon. Fargene kjennetegnes av vår nærhet til naturen og intrikate blå- og grønntoner preger interiøret, men med en økende bruk av de varmere fargene.

Den nordiske stilen preges av stramme linjer, og henter sin inspirasjon fra både natur og storbyliv, fra kunst og skandinaviske designikoner, og er derfor en innrednings-retning som er i stadig endring, og som blir mer spennende for hvert år. Dette er stilen for deg som liker å komme hjem til det rene og enkle, men som ikke vil ha det kjedelig av den grunn. Selv om stilen karakteriseres som ung, så handler ikke det om alder, men om mentalitet og livsstil.

Den nordiske paletten er subtil og moderne. Dette er en snill, men spennende palett, med både lyse og mørkere nyanser, som kombineres fint med de nøytrale fargene.

Fargen på veggen heter nordisk dugg. 

Rustikk

Den varme, lune og hjemmekoselige atmosfæren er det mange som er ute etter, og det er også det som karakteriserer den rustikke stilen – det er derfor den er så populær. Hjemmet vårt er vår trygge havn og hule, og det er her vi skal slappe av og hente oss inn enten vi er alene, eller med familie og venner.

Naturelementer som treverk, skinn, ull og håndlaget keramikk er alle viktige elementer i den rustikke stilen, og taktile overflater og det det litt uhøytidelige og uperfekte, er her helt perfekt.

Den rustikke paletten er varm, med mettede farger som med hell kan kombineres fra rom til rom både hjemme og på hytta, og den matches fint med de nøytrale fargene. 

Fargen på veggen heter klassisk lysbeige og er fra Nordsjø.