Gå til hovedinnhold

Nytt fargekart i samarbeid med NID

I samarbeid med Nordsjö Idé & Design har vi har laget 4 fargepaletter tilpasset de norske hjem. Å jobbe med paletter gjør det lettere for deg som skal pusse opp å sette sammen farger. Når du har valgt «din» palett / stil sitter du igjen med færre fargealternativer, og det blir lettere å velge.

27.09.2016

Vi hjelper deg med å finne dine farger!

De tre første fargepalettene er tilpasset kolleksjonene til Bohus – nordisk, rustikk og klassisk. Den fjerde paletten som er den nøytrale, er laget for å passe til de andre tre som en nøytral og rolig base. Fargene i samme palett passer sammen. Se fargekartet her!

Halvor Bakke forklarer nærmere:

Se den nye Signature Collection by Halvor Bakke katalogen her!

Klassisk

Den klassiske stilen er tidløs. Stilen er preget av myke former og overflater med elegante strukturer. Interiøret har høy kvalitet, og gjerne et voluminøst preg.

Den klassiske fargepaletten er dyp og sofistikert. De elegante og komplekse fargene passer så vel til moderne byleieligheter som til hytte på fjellet. Paletten kombineres fint med de nøytrale fargene.

Den klassiske fargepaletten:

Signature fargene:

I denne paletten finner du også tre farger som er utviklet til møbelkolleksjonen Signatur Collection by Halvor Bakke, som du får eksklusivt hos Bohus. Disse tre fargene heter Signatur Lys, Signatur Mørk og Signatur Sort:

Klassisk Beige / Signature Lys / Signatur sort

Nordisk

Den nordiske stilen har ofte et rent design, med morderne og stramme linjer. Uttrykket er levende og urbant, med inspirasjon fra kunst, arkitektur og design. Naturinspirerte mønstre og trykk er viktige detaljer som gir en tydelig kobling til det nordiske. Naturlige materialer som ull, stein, keramikk og lyst tre er viktige elementer i den nordiske stilen.

Den nordiske fargepaletten er lys, hvor hovedfokus ligger i de myke mellomtone sjatteringene. Fargepaletten er moderne og noe kaldere en de klassiske og rusikke palettene. Kombineres fint med de nøytrale fargene. Mange av fargene er representert i Nordic katalogen. Våre møbler i Nordic kolleksjonen har en typisk skandinavisk stilretning som består av elementer og materialer som passer godt opp mot fargene arbeidet frem.

Nordisk mørkblå / Nordisk lysgrønn / Nordisk brunorange

Rustikk

I den rustikke stilen står naturtemaet fremdeles sterkt. Vi finner møbler og interiør med taktile overflater. Overflater det skal være godt å ta og kjenne på. Materialene som kjennertegner stilen er ull, lin og lær, keramikk, stein, glass og betong.

De rustikke fargene er lune og direkte inspirert av naturen. Paletten er varm, med mettede jordaktige og ikke fullt så komplekse farger. Kombineres fint med de nøytrale fargene.

Den rustikke fargepaletten:

Rustikk gråblå / Rustikk hvit / Rustikk lysgrå

De nøytrale fargene:

Den nøytrale fargepaletten er nettopp det - nøytral, og passer inn overalt!


Tips! Test fargen på veggen - uten å male!

Halvor Bakke viser deg hvordan, med Nordsjø Ide og Design sin nye app - Nordsjø Visualizer.Malingen fåes kjøpt i alle Nordsjø Ide og Design sine butikker. Spør etter Bohus fargene! Se hele fargekartet her. Fargekartet er tilgjengelige i varehusene.

Liker du best den nordiske, den klassiske eller den rustikke stilen? Les mer om stilene her!