Gå til hovedinnhold

Samme sofa - tre ulike stiler

Vi har testet ut samme sofa i tre helt ulike interiørstiler. Liker du best den stramme nordiske, den elegante klassiske eller den naturlig rustikke?

13.05.2016

Samme sofa kan spille hovedrollen i tre helt ulike stuer. Sjekk ut tipsene fra vår stylist Marianne Stensrud og se på hva som kjennetegner de tre ulike stilartene!

Stram nordisk

Den nordiske stilen handler mye om å skape et rent design. Stilen preges av modernitet og stramme linjer. Uttrykket er ungt og urbant, med inspirasjon fra storbyliv, kunst og design. I denne stua kommer også Skandinaviske designikoner virkelig til sin rett!

Fargene er lyse, med ulike toner av grått, blått og grønt, og detaljer som puter og krakk i brent oransje. Hvitt kombinert med nøytrale gråtoner på de store flatene, som her på gulvteppet, er med på å gi et dempet inntrykk. Det litt stramme uttrykket dempes også noe med innslag av sterke farger.

Naturinspirerte mønstre og trykk er viktige detaljer som gir en tydelig kobling til det nordiske.

Overflatene er glatte og rene.

Elegant klassisk

Den klassiske stilen har en melankolsk touch. Den er voksen og tidløs, men kjennetegnes av et formspråk som tiltaler både kvinner og menn i alle aldre.

Myke former og overflater innbyr til å slå seg ned. Interiøret har høy kvalitet, og gjerne et voluminøst preg. Fargepaletten er sofistikert, i retning svart (dog ikke svart-svart), grått, hvitt og beige. De sotfargede lyktene er et godt eksempel på dette. Fargene er dype og juvèlaktige som gir assosiasjoner til smaragd, rubin og blå safir. Dette er farger som passer så vel i moderne byleiligheter som til hytta på fjellet.

Naturlig rustikk

Naturtemaet er fortsatt viktig i den rustikke stilen, men røffe elementer som drivved og bjørkekubber fades ut, og det ultra-feminine vi kjenner fra «shabby chic» tones ned. Helheten er en renere, mer klassisk og tidløs uttrykksform.

Farger og overflater er direkte inspirert av naturen, og materialene slites vakkert med årene noe som tilfører interiøret en autentisk patina.

Paletten har snille og ikke for sterke farger. Her er hovedfargene gråaktige pasteller i beige, grønt og blått, kombinert med nøytrale farger.

Keramikk og kelim er et must denne sesongen!

 

Sofaen brukt i stylingene er Nordic er en av våre bestselgere! Sofaen er i skandinavisk stil og er en tidløs modulsofa med høy kvalitet og sittekomfort. Sofaen leveres i mange ulike oppsett, og man kan velge blant flere armlener og bentyper. Det finnes også et stort utvalg av stoffer å velge mellom.

Se mer her!