Gå til hovedinnhold

Skap et stilrent hjem med nordisk design

Lyse toner, rene linjer og naturlige materialer. Vi viser deg hvordan du får den nordiske stilen!

Nordisk stue

Den nordiske stilen eller skandinaviske stilen som den også blir kalt, er i stor grad inspirert av naturen her i norden. Designet kjennetegnes ved bruk av organiske former og materialer, som bruk av lyse tresorter, grønne planter og funksjonelle løsninger. 

Kjærligheten til moderne skandinavisk design med lette møbler i lyse materialer er en stor interiørtrend.

Uttrykket i stilen kan både være kaldt og lunt, avhengig av tekstil og fargebruk. Møbleringen skal være enkel med mye luft, med materialer som tre, ull, bomull og skinn. 

HAUK 3-seter er en stilren og minimalistisk sofa i skandinavisk stil. 

Rene linjer

Den nordiske stilen baserer seg i stor grad på lyse farger. Hvitt, gråtoner og lyse tresorter kjennetegner et nordisk hjem. 

Hvit blir ofte brukt som grunnfarge i et rom. For å skape nyanser kan du jobbe deg ut ifra grunnfargen mot gråtoner og andre nyanser av hvit. Å bruke samme nyanser av samme farge blir ikke like kaldt og rommet oppleves mer harmonisk. 

Hvitnyanser kan gjøre et rom kaldt, avhengig av annet fargebruk og hvilke tekstiler du velger, som tepper, puter og sofa. Et ellers hvitt rom blir varmere ved bruk av to enkle puter i sofaen. Grønne planter hever det organiske uttrykket og tilfører også rommet varme og farge.

Stilren spisestue

En spisestue må ha plass til alle menneskene du vil ha rundt bordet, bordet må være stort nok, stolene skal være behagelige men tidsriktige og måltidene skal kunne nytes.

I tillegg er det viktig at spisestuen blir en del av rommet og ikke tar for mye plass. Det viktigste er kanskje at du trives der du skal spise. Stoler som er vonde å sitte i og et bord som ikke er stort nok er ikke optimalt. 

Et nordisk spisebord kan være i lyse tresorter som eik. Det kan ha en hvit bordplate med stødige bein, eller en bordplate i tre med tynne bein i aluminium. 

 

Sitt lenge

En spisestue skal være familiens naturlige samlingsplass. Det skal være en hyggelig del av hjemmet hvor roen skal senke seg og gode måltider skal nytes. Men spisestuen brukes i dag også til kaffe, som arbeidsplass og til lekselesing. Derfor er det viktig å velge de riktige spisestuemøblene som kan løse alle behov en familie har. 

Skal du ha et stort bord eller et mindre med tilleggsplater? Skal du fokusere mest på designet og mindre på sittekomfort? Skal møblene lett rengjøres eller skal du velge de stoffene du synes er aller finest? Mulighetene er mange, men det viktigste er at du velger og prioriterer det du synes er viktigst. Besøk gjerne et Bohus varehus for veiledning og råd når du skal velge spisestuemøbler.

Shop den nordiske stilen til stuen

Nordiske skap og skjenker

For å få en gjennomført nordisk stil bør du også tenke på hva andre møbler som skap, reoler, TV-bord og skjenker, tilfører rommet. Alle møbler trenger ikke være i lys eik for å få den nordiske stilen. Å blande ulike materialer, fargenyanser, og nye og gamle møbler vil friske opp og gjøre hjemmet ditt mer tilfeldig og naturlig. Har du arvet et gammelt skap av bestemor, eller en skjenk av en onkel? Ta det i bruk, og kombiner det med moderne, enkelt og rent design. Også den nordiske stilen kan brytes opp og gjøres mer spennende med kontraster.

Spennende vegghyller

MISTRAL er av dansk design og ypperlig kvalitet.

Mistral er reolen du kan endre og utvide slik du ønsker. Designet er enkelt og stilrent, samtidig som reolen gjør hjemmet spennende! Modulene kan nemlig settes opp på uendelige måter med ulike modulkombinasjoner. Det er bare fantasien som setter grenser.

Ønsker du farger på veggen kan du velge hyller i ulike fargenyanser, og hvis du ønsker rene, mer nøytrale reoler har du mulighet til å velge det. 

 

Shop nordisk interiør!