Gå til hovedinnhold

Slik innreder du med farger

Farger frisker opp, gjør omgivelsene vakre og spennende, og skaper stemning. Vi viser hvordan du kan bruke farger i hjemmet. 

Nøytrale farger er veldig vanlig i norske hjem, og det er tydelig at hvitt er et trygt fargevalg på veggene. Men nå ser det ut som denne trenden er på vei til å snu. Farger gjør deg glad, så vær litt vågal og bruk farger for å skape et personlig hjem. 

Men hvordan skal du bruke fargene? Du må selvsagt velge farger du liker og synes skaper den rette stemningen. Du trenger ikke følge den siste fargetrenden for å få det fint, følg heller magefølelsen - da blir du garantert fornøyd med resultatet!

En effektiv måte å farge hjemmet på, er å male veggene. Vi ser at mørke fargetoner har blitt veldig populære, som mørke grønn- og blåtoner, rustfarger og svart. Nedenfor er veggene malt i klassisk mørkrød fra Nordsjö. En mørk, men rolig farge som virkelig setter stemning. 

En fargerik sofa ser nydelig ut i et ellers nøytralt miljø. Tiden hvor sofaen skulle være nøytral i en gråfarge er garantert forbi. Det er på tide å å sette farge på de større møblene også. Line- sofaen på bildet nedenfor har en nydelig burgunderfarge som varmer og gir liv til stuen.

Bruk en sterk farge i et mørkt miljø, det kan skape en veldig virkningsfull og spennende kontrast. Nedenfor er den gylne gulfargen brukt som en stemningsetter. Veggene er malt i Signature sort fra Nordsjö. Med mørke tepper, mørkt kjøkken, svarte puter og bord, blir kontrasten til den sterke gulfargen stor.

Stilen er klassisk, men moderne og her ser vi virkelig hvordan mørke fargetoner kan brukes. Et fint tips når man maler veggene mørke er å beholde dørene og karmer hvite, det er også med på å skape den fine kontrasten som gjør hjemmet spennende. 

Det kan være et vanskelig valg å kjøpe et stort møbel som en sofa i en sterk farge. Mange er redd for å bli lei av fargen, og da er det lurt å begynne litt mer i det små. Puter, gardiner, tepper, lamper, vaser og bilder er lett å bytte ut hvis man går fort lei. Prøv deg derfor frem med de mindre interiørproduktene for å finne ut hvilke fargetoner du vil bruke.

En lenestol er rimeligere enn en sofa og tar ikke så stor plass i rommet. Velg en stol i en spennende farge og få en ordentlig statement-stol. Nordic Alex lenetolen i brun velur har en klassisk farge med et nordisk design og er en fin kontrast til hvite vegger og lyst gulv. Timeout hvilestolen i gul er også en fin kontrast til det lyse rommet.

Tenk litt på hva rommet skal brukes til. Vil du at rommet skal gi deg en rolig følelse, velger du farger ut i fra det. Grønntoner er kjent for å signalisere ro og balanse, mens blåtoner kan ha en beroligende effekt. Vil du at rommet skal gi deg masse energi er det sannsynligvis en helt annen fargepalett du burde bruke. Gul, orange og lilla er positive farger som gjør oss glade og gir energi. Bruk for eksempel gult i entréen og bli glad når du åpner døren hjemme.

I samarbeid med Nordsjö har fargesjef Per Nimer fra Nordsjö Idé & Design har sammen med eksponeringsdesigner Marianne Stensrud fra Bohus laget fire fargepaletter spesielt for de norske hjem. 

De tre første fargepalettene er tilpasset kolleksjonene til Bohus – nordisk, rustikk og klassisk. Den fjerde paletten er den nøytrale, og denne fungerer som et supplement til de tre andre, med sine nøytrale og rolige farger. Ved å bruke fargene fra samme palett i ditt hjem er du sikret et gjennomført og harmonisk resultat. 

Lag gjerne en collage med bilder av materialer, farger, møbler og miljøer for å finne ut hvordan du vil ha det og hvilke fargekombinasjoner du liker. 

Les mer om fargekartet her. 

Get the Look