Gå til hovedinnhold

Slik velger du riktige lamper til ditt soverom

På et soverom er det behov for ulike lamper og belysning. Vi hjelper deg å velge rett belysning på soverommet.

Før vi legger oss er det behagelig med dempet og avslappende belysning, når vi sover vil vi gjerne at det skal være mørkest mulig, mens på dagen har vi behov for et godt belyst soverom. Soverommet er et rom som har behov for ulike lamper og belysning. For et optimalt belyst soverom trenger du skikkelig grunnbelysning i rommet, nattbordslamper ved siden av sengen og kanskje garderobebelysning også.

Taklampe på soverommet

Først og fremst er det viktig å ha grunnbelysningen på plass. Det vil si at rommet er godt og jevnt opplyst. Det gjøres gjerne med en taklampe. Hvilken type du velger er opp til deg og beror på hvilken stil og uttrykk du ønsker på soverommet. En god taklampe sprer lyset jevnt ut i rommet. Har du et stort soverom kan spotter hjelpe taklampen å lyse opp alle kriker og kroker. Før leggetid er det behagelig med litt mer dempet belysning. Da kan en dimmer på de ulike lampene være til god hjelp. Slik kan du senke belysningen før leggetid og skape en mer behagelig og søvndyssende stemning på soverommet.

Nattbordslampe på soverommet

Når taklyset er slukket og du har inntatt sengen er det viktig å ha en god nattbordslampe. Den hjelper deg ikke bare med å se hva du leser på sengen, men er kjekk å ha når du våkner midt på natten og må på toalettet eller hente et glass vann. Slik slipper du å skru på taklyset og lyse opp hele rommet. En nattbordslampe kan enkelt og greit være en liten bordlampe som står på nattbordet eller en vegglampe som festes på veggen ved siden av sengen. Det er viktig å tenke på at lampen kan skrus av og på fra sengen. Skal nattbordslampen også brukes som leselampe, kan en skjermet lampe være ideell. Da slipper du å plage partneren din med lys når han eller hun vil sove.

Lamper som lyser opp garderoben på soverommet

Lamper på soverommet er ikke bare forbeholdt sengen, men trengs også til garderobeskapet. Et garderobeskap kan fort bli et sort hull hvor klær forsvinner inn i skyggen. Da kan noen nøye plasserte lamper være redningen. Med spotter i taket som lyser inn i skapet, vil du enklere få full oversikt over hva som er i skapet. Et annet alternativ er så klart garderobeskap med integrert belysning.

Og med det har du god belysning på soverommet. Trenger du hjelp til å finne akkurat den lampen soverommet ditt trenger? Kom innom din nærmeste Bohus for hjelp og en hyggelig prat.