Gå til hovedinnhold
INSPIRASJON

INSPIRASJON TIL UTEPLASSEN

Når solen skinner, plantene blomstrer og fuglene kvitrer betyr det at vi endelig kan ta i bruk uteplassen. Vi viser deg hvordan du kan friske opp, og gir deg inspirasjon til uteplassen.

 

Vi elsker å være ute! Og det er ikke så rart – med våre korte somre må de nytes for fullt. Enten du har stor eller liten uteplass, balkong, terrasse eller hage – med små endringer kan enhver uteplass bli en drøm. Det er ikke så mye som skal til for å forvandle uteplassen til en avslappende oase.

Under finner du tips og inspirasjon til uteplassen.

Tips og inspirasjon til uteplassen

Med små grep kan uteplassen bli en hyggelig samlingsplass for lange sommerkvelder under åpen himmel, et sted for kos og hygge. La deg inspirere av våre ideer til uteplassen:

Planter

Grønne planter går aldri av moten, og skaper liv både inne og ute. Bruk planter for å skape et frodig og eksotisk uttrykk som gir deg den gode feriefølelsen. La det bugne av ulike planter i forskjellige størrelser og høyder – sett høye planter på gulvet og heng noen på veggen. Det gjør uteplassen dynamisk og harmonisk.

 

Sofagruppe

Innred med møbler som passer din uteplass. Vår favoritt er en sofagruppe med moduler, som gir mange muligheter. Gå for en med tilhørende sidebord, så har du alltid et sted å sette fra deg ting. Det kan også brukes til å pynte med lykter eller krukker.

Plassering av sofagruppen er essensielt. Dersom du har mulighet bør den plasseres slik at alle får med seg det du har av utsikt.

Uteteppe
Et uteteppe bidrar til å flytte stuen ut og visker bort skillet mellom inne og ute. Bruk det til å skape en romfølelse eller å dele uteplassen inn i ulike soner. Et uteteppe vil uansett gjøre kalde gulv lunere og gi noe mykt å tråkke på for barbeinte føtter. Med et teppe som tåler både sol og regn, kan du la det ligge hele sommersesongen.

 

 

Lys
Det er lite som skaper en like magisk stemning utendørs som lys i ulike varianter. Lys opp med vakre lykter og lanterner som du setter levende lys eller led-lys i.

Hva med å samle familie og venner rundt en bålpanne? Den er faktisk utepeis og grill i ett, og gir både ekstra lys og varme. Med en bålpanne kan dere grille alt fra pølser og pizza til varme desserter. Husk at bålpannen må settes på steinheller eller lignende underlag.

Glem ikke ulike utelamper og lyslenker som gir et varmt, mykt lys – det er dekorativt og gir uteplassen en lun atmosfære.

Få gode tips til utebelysning

Puter
Puter kan virkelig løfte uteplassen. Frisk opp med herlige, sommerlige farger eller skap en lett romantisk atmosfære med lyse, duse farger. Samle sammen puter og pledd i sofaen for en myk og varm stemning til kjølige sommerkvelder.

En putekasse kommer alltid godt med. Ikke bare får du ryddet bort puter og pledd når de ikke er i bruk, men da beskyttes de også mot sollys og lett regn. Velg en putekasse som matcher møblene på uteplassen, så tar den ikke så mye oppmerksomhet.

Sett prikken over i-en på uteplassen med terrasseinspirasjon

Mer inspirasjon til uteplassen

Er du så heldig at du har en stor hage, bør du også utnytte plassen her. Sett møbler rett på plenen, så du kan kjenne gresset kile under tærne. Eller hva med å henge en hengekøye mellom to trær? Et perfekt sted å slappe av og nyte rolige øyeblikk eller en god bok.

Her får du enda mer hageinspirasjon

 

Uansett hva slags uteplass du har – ikke glem å sette et personlig preg på plassen. Bruk planter, potter, lykter og ulike tekstiler og materialer for å heve inntrykket. Med lekre detaljer og taktile tekstiler blir det lunt og lekkert, og en uteplass der du har lyst til å tilbringe tid.

 

Ble du inspirert, men har ikke egen uteplass? Da kan du ta med deg et stort pledd eller badehåndkle til å sitte eller ligge på, noen deilige puter og det du måtte ønske av mat og drikke. Finn deg en park eller en gressplen og skap din egen midlertidige oase.

 

Besøk din nærmeste Bohus og hent inspirasjon til uteplassen din.