Gå til hovedinnhold
INSPIRASJON

VÅRLIG IDYLL MED HALVOR BAKKE

 

Det er midt på dagen. Solen glimter gjennom vinduene og lager et fint lysspill i vaser og lykter. Utenfor har det begynt å bli varmere, og det føles helt fantastisk å kunne drikke morgenkaffen på trappen utenfor. Solen varmer litt mer nå, og har sakte endret hagen, engene og trærne. Her på Nevlunghavn står tiden stille for en liten stund, men lydene er der fortsatt. Lydene av havet, av vinden i rhododendronbuskene og lyden av vårlig idyll. 

Våren har også kommet inn i stuen der Halvor sitter. Her er fargene lysere og følelsen er luftigere. Friske blomster setter den vårlige lukten i rommet. Mursteinsgulvet gir følelsen av franske feriehus på sommeren og alle de store putene i sofaen gir det hjemmekoselige preget. Her føles hverdagen fjern, og feriedagene nærme. Om ikke bare for et lite øyeblikk, så kan du finne roen, lene deg tilbake og slappe helt av.

Harmoniske blåtoner inne i det hvite huset går i ett med landskapet utenfor vinduene. Skjell hentet fra stranden like ved, pynter de klare lyktene på bordet. Naturen har virkelig satt sitt preg på den lille stuen. Fargene fra havet finner vi på vegger, puter og bøker. Mens de rolige, beige tonene fra stranden, berget og engene av strå, har satt sin farge på den myke sofaen. 

Mens den koselige stuen er liten, er spisestuen vidunderlig stor. Her kan frokosten nytes om det enda er litt for kaldt til å sitte ute. Den behagelige roen rommer hele det hvite huset, enda det er langt opp til taket. Naturen utenfor blir som et lerret gjennom de store vindusflatene. 

På steintrappen utenfor har Halvor satt to store lykter. De dekorerer trappen på dagen, mens på kvelden ønsker de velkommen med varme, åpne flammer. Her på Nevlunghavn kan du kjenne den vårlige idyllen.