Gå til hovedinnhold

Nordic – vår egen kolleksjon

Er din smak moderne og urban? Faller du ofte for et enkelt design med stramme linjer og kjølige farger? Ja, da er nok den nordiske stilen noe for deg og Bohus har masse nytt til inspirasjon. Basert på våre skandinaviske designtradisjoner som kombinerer lyse tresorter, farger og funksjonalitet har vi laget en egen kolleksjon, Nordic. Vi ønsker å sette fokus på den nordiske stilen og har derfor valgt enkle, rene linjer og naturlige materialer som ull og skinn i tillegg til god funksjonalitet. 

Nordic – The Scandinavian way of life

Det stilrene designet passer perfekt med farger og geometriske former, grafiske- og naturinspirerte mønstre og trykk på tekstiler. Fargene i stoffene er også nordiske som blå, grønne og rosa toner i støvet pastell til korall, og er alle svært tydelige i dagens trendbilde. Om du setter til interiørartikler i messing, marmor, glass, leire og tre så har du virkelig truffet godt. Vi håper du vil bli inspirert!

Den nordiske stilen er en av hovedstilretningene til Bohus, og kjennetegnes som ren, ryddig og minimalistisk. Den har et moderne preg med stramme linjer og mye lys. Historisk sett kan vi takke danskene for deres varige og tidløse tilnærming til den nordiske stilen. Vi i Bohus bare elsker denne stilretningen, og utvalget vårt er derav bredt og stort.

Materialene består ofte av naturlige materialer som ull, betong eller tre. Og det minimalistisk formspråket har som regel innslag av natur, naturinspirerte trykk og mønstre som gir tydelige assosiasjoner til Norden.

Den nordiske stilen kan for noen oppleves som litt kjølig og upersonlig, men vi i Bohus ser at det nå beveger seg mot en lunere nordisk stil med varmere fargetoner. Fargene går mot rødbrune, brente toner og mot fersken/hudtoner, noe som er tatt opp i vårt nyeste sortiment.

Vi ser bruk av tyngre tekstiler og ulike materialer i form av brass, velur, marmor, lin og ull. Formene er gjerne runde og gardiner skaper det helhetlige trendbildet. Vi i Bohus gleder oss over alle utstillingene vi skal lage fremover i spennende nordisk stil.

Bli inspirert - les våre artikler

Skap et stilrent hjem med nordisk design

Lyse toner, rene linjer og naturlige materialer. Vi viser deg hvordan du får den nordiske stilen!

Få en nordisk spisestue

4 tips til å skape en nordisk spisestue med rene linjer, lyse toner og naturlige materialer

Nordiske nyheter!

Nordisk design kjent for rene linjer, organiske materialer og lyse toner er nå på vei mot mørkere farger. Se nyhetene våre!