Gå til hovedinnhold

Bo: nordisk

Skandinavisk design kombinerer det beste fra to verdener: det stilrene og det varme.
Hos Bohus finner du møbler og interiør som gir deg et tidsriktig, nordisk hjem.

Fargepaletten er ton i ton, med materialmiks i vakre farger og duse pasteller ettersom flere og flere vil ha litt mer farger hjemme. De senere årene har det nordiske uttrykket i Bohus endret seg. Tekstilene har blitt mer taktile og møblene har mer organiske enn tidligere.

Det nordiske uttrykket kjennetegnes som ren, ryddig og luftig. Fra å ha et moderne preg med stramme linjer og mye lys, har den nordiske stilen nå gått over til mer runde og organiske former. De organiske formene ser vi over alt; runde spisebord, stoler, sofaer, speil, lamper, puffer og vaser. Historisk sett kan vi takke danskene for deres varige og tidløse tilnærming til den nordiske stilen.

Materialene består ofte av naturlige materialer som ull, betong, tre og skinn, og det skal være ekte! Det nordiske formspråket har tradisjonelt vært inspirert av naturen og tydelige assosiasjoner til Norden. Vi ser at det kommer mer farger og uttrykket blir varmere siden gardiner og store tepper er kommet mer inn i den nordiske retningen.

Den nordiske stilen er preget av designmøbler og fleksible løsninger. Stilen utvikler seg i en spennende retning. Dette året vil det nordiske hjem bli varmere, treverk vil dominere og utallige nyanser i beige fargetoner.

Vi ser fortsatt bruk av mer taktile tekstiler, ulike materialer og organsike former. Tepper kan skape det helhetlige trendbildet, dekk bordet med en liduk og heng opp noen lette gardiner, så vil uttrykket endres fra kjølig til lunt.