Gå til hovedinnhold

Bo: nordisk

Skandinavisk design kombinerer det beste fra to verdener: det stilrene og det varme.
Hos Bohus finner du møbler og interiør som gir deg et tidsriktig, nordisk hjem.

Fargepaletten er ton i ton, med materialmiks i vakre farger og støvete nyanser. De senere årene har det nordiske uttrykket i Bohus endret seg. Stoffene har blitt mer taktile, møblene har mer organiske former enn tidligere, og uttrykket går fra lyst med duse detaljer til svart.

Den nordiske stilen er en av hovedstilretningene til Bohus, og kjennetegnes som ren, ryddig og luftig. Fra å ha et moderne preg med stramme linjer og mye lys, har den nordiske stilen nå gått over til mer runde og organiske former. De runde formene ser vi over alt; runde spisebord, stoler, sofaer, speil, lamper, puffer og vaser. Historisk sett kan vi takke danskene for deres varige og tidløse tilnærming til den nordiske stilen. Vi i Bohus bare elsker denne stilretningen, og utvalget vårt er derav bredt og stort.

Materialene består ofte av naturlige materialer som ull, betong, tre og skinn, og det skal være ekte! Det nordiske formspråket har tradisjonelt vært inspirert av naturen og tydelige assosiasjoner til Norden. Men vi ser at dette endrer seg mer mot varmere fargepaletter og inspirasjon fra Østen.

Den nordiske stilen er preget av designmøbler og fleksible løsninger. Vi i Bohus tilbyr derfor design til folket! Vi går mot en lunere nordisk stil med varmere fargetoner. Fargene går fra lyse, beige toner, til brune, terracotta-nyanser og mot svart. Nå ser vi at stilen utvikler seg i en spennende retning. Dette året vil det nordiske hjem bli varmere, treverk vil dominere og utallige nyanser i beige fargetoner.

Vi ser bruk av mer taktile tekstiler og ulike materialer i form av lin, bomull, velur, skinn og ull. Formene er gjerne runde og tepper kan skape det helhetlige trendbildet. Dekk bordet med en linduk og heng opp noen lette gardiner, så vil uttrykket endres fra kjølig til lunt.

Vi i Bohus gleder oss over alle utstillingene vi skal lage fremover i spennende nordisk stil.