Gå til hovedinnhold

Bo: nordisk

Skandinavisk design kombinerer det beste fra to verdener: Det stilrene, og det varme.
Hos Bohus finner du møbler og interiør som gir deg et tidsriktig, nordisk hjem.

Fargepaletten er dus og dempet, med vakre farger, i støvete nyanser. De senere årene har den skandinaviske designet endret seg fra lyse eikemøbler til uttrykket vi har nå, som viser mer kontraster mot sort.

Den nordiske stilen er en av hovedstilretningene til Bohus, og kjennetegnes som ren, ryddig og luftig. Fra å ha et moderne preg med stramme linjer og mye lys, har den nordiske stilen nå gått over til mer runde og organiske former. De runde formene ser vi over alt; runde spisebord, stoler, sofaer, speil, lamper, puffer og vaser. Historisk sett kan vi takke danskene for deres varige og tidløse tilnærming til den nordiske stilen. Vi i Bohus bare elsker denne stilretningen, og utvalget vårt er derav bredt og stort.

Materialene består ofte av naturlige materialer som ull, betong, tre og skinn, og de skal være ekte!

Det nordiske formspråket har tradisjonelt vært inspirert av naturen og tydelige assosiasjoner til Norden. Men vi ser at dette endrer seg mer mot varmere fargepaletter og inspirasjon fra Østen.

Den nordiske stilen kan for noen oppleves som litt kjølig og upersonlig, men vi i Bohus ser at det nå beveger seg mot en lunere nordisk stil med varmere fargetoner. Fargene går mot rødbrune, brente toner og mot fersken/hudtoner, noe som er tatt opp i vårt nyeste sortiment. Tidligere var den nordiske fargepaletten grå og kald, men dette tiåret blir nordiske hjem varmere, og hvite og grå vegger vil nå bli byttet ut med beige toner.

Vi ser bruk av mer taktile tekstiler og ulike materialer i form av lin, bomull, velur, skinn og ull. Formene er gjerne runde og tepper kan skape det helhetlige trendbildet. Vi i Bohus gleder oss over alle utstillingene vi skal lage fremover i spennende nordisk stil.

Bli inspirert - les våre artikler

Skap et stilrent hjem med nordisk design

Lyse toner, rene linjer og naturlige materialer. Vi viser deg hvordan du får den nordiske stilen!

Få en nordisk spisestue

4 tips til å skape en nordisk spisestue med rene linjer, lyse toner og naturlige materialer

Nordiske nyheter!

Nordisk design kjent for rene linjer, organiske materialer og lyse toner er nå på vei mot mørkere farger. Se nyhetene våre!