Gå til hovedinnhold

Rustikk

Den rustikke stilen hos Bohus kan passe til alle hjem. Stilen kan gå fra det bohemske til landlig eleganse. Stilen er generøs med naturlige materialer som ubehandlet treverk og skinn, sammen med keramikk. Fargepaletten er varm og lun, og gir et sjarmerende og koselig preg. Den perfekte stilen for deg som liker en røff, enkel og naturlig stil både hjemme og på hytta. 

Den rustikke stilen bærer preg av naturfarger blandet med treverk som gjerne har et litt værbitt preg. Jordfargene dominerer og naturmaterialer som lin, bomull, skinn og hamp skaper rolige og harmoniske rom. Linjene og formene er enkle og grove, og gir derfor den rustikke følelsen. Stilen har også et lett bohemsk preg, noe vi i Bohus synes er en spennende tvist.

Formspråket er robust og den taktile opplevelsen er viktig. Du skal få lyst til å kjenne på materialet. Sammen med mye puter og strikkede pledd, gir det en landlig, men tidsriktig stil. I år har vi et spennende utvalg av rustikke puter og tepper - perfekt til sengen. Møblene skal være store; robuste spisebord, behagelige spisestoler og store sofaer med myke puter. Vi ser også at den rustikke stilen blir mer og mer botanisk inspirert med mye bruk av grønne farger, botaniske mønstre og bruk av dyredekor. 

Vi i Bohus ser at fargetonene er varme med mettede, jordaktige og ikke fullt så komplekse farger. Det er mye naturmaterialer i årets sortiment, blant annet kurv, treverk, skinn, lin, ull og keramikk. Bruk av etniske elementer er også en del av trenden, ogg ikke glem store grønne planter til å pryde interiøret. Vårt utvalg innenfor rustikk er stort og bredt så kom gjerne innom våre butikker og rådfør deg med våre fagspesialister hvis du er i tvil om valg og stilretning.

Bli inspirert - les våre artikler

Gi hjemmet varme med myke lammeskinn

Lammeskinnets kanskje største oppgave er å gi varme. Enten det er ute en sen sommerkveld eller i godstolen forran peisen. Lammeskinnet har derimot mange flere bruksområder. 

Bli inspirert av fargen olivengrønn

Grønnfargen har mange gode egenskaper, den livner opp samtidig som den gir ro til hjemmet. Se hvordan du kan bruke fargen!

Slik skal spisebordet se ut i år

Spisebordet er gjerne et samlingspunkt i hjemmet. I denne trendguiden har vi samlet årets mest populære spisebord. Se alle spisebordene her.