Gå til hovedinnhold

Klassiske interiørtips til stuen

Klassisk interiør er i vinden som aldri før. Spesielt i stuen vil mange slappe av i et lunt, tidløst og elegant interiør. Du også, kanskje? Her er interiørtips for å skape denne looken.

Stuen er stedet vi trekker oss tilbake for å slappe av. Mens boligens andre rom gjerne har spesifikke funksjoner og gjøremål knyttet til dem – på kjøkkenet lager vi mat, på soverommet sover vi, og så videre - varierer stuens oppgave i større grad. Noen vil ha gjester på besøk, andre vil lese en bok, se på film eller lytte til musikk.

Uansett er stuen knyttet til noe lystbetont, og i vår hektiske hverdag og hendelsesrike verden trenger vi et sted der vi kan finne glede og slappe av. Det er derfor ikke så rart at det klassiske interiøret står sterkt i våre hjem. Det rogivende og generøse ved denne stilen signaliserer trygghet og harmoni. Her er alle velkomne, samtidig som det er en innredning som føles tydelig og tidløs. 

 

Konsollbord er perfekte for å vise frem praktbøker, vakre lykter og grønne vekster.

 

 

Lag en sitteplass i stuen med behagelige lenestoler samlet rundt et bord. Et mørkt sisalteppe rammer det hele inn og markerer sonen.

 

 

Innred gjerne med hjørnesofa i den klassiske stilen – la sofaens størrelse og farger harmonere med resten av interiøret slik at den ikke blir for dominerende i rommet.

 

Interiørtips for en klassisk stil i stuen

Det blir feil å si at den klassiske stilen appellerer til en viss aldersgruppe – alle kan finne sin versjon som samstemmer med egen personlighet. Det nedtonede i formspråk og fargevalg gjør at de små detaljene kommer tydeligere frem enn i et interiør der sofaens rødfarge skriker mot de gule veggene, for å sette det på spissen.

 

 

Stemningsfulle stilleben hører med i en klassisk innredet stue. Sett frem gjenstander som appellerer spesielt til deg, slik at du kan nyte synet av dem hver gang du oppholder deg i rommet. 

 

 

Levende lys, glassobjekter og grønne vekster blir vi aldri lei.

 

Den klassiske stilen er ikke bare én stil. Halvor Bakke, en av Norges mest kjente interiør- og møbeldesignere, er klar på dette. – Du kan møblere i en koselig stil så vel som en stram, sier han om sin egen møbelserie for Bohus, Signature Collection by Halvor Bakke. Enten du bor i byleilighet eller et hus på landet, så passer den klassiske stilen. Ta utgangspunkt i grunnprinsippene om kvalitet, tidløshet og et sofistikert, dempet uttrykk, og skap deretter din helt personlige vri.

Unngå sterke farger og mønstre, og la heller paletten ha et harmonisk preg. For tiden har de mer mørke tonene stor appell, skal vi tro designeren: – Beige, brunt, grått, koksgrått og ulike varianter av sort hører hjemme i denne stilen, sier han og anbefaler å male veggene noen nyanser mørkere enn det man egentlig hadde tenkt seg.

 

 

Fyll sofakroken med puter som henter opp fargene fra resten av interiøret for en gjennomført stil.

 

 

Et klassisk interiør preges av sofistikert materialbruk og generøse mengder puter, gardiner og andre tekstiler. Signature Collection by Halvor Bakke har kvalitetsputer i vakre materialer og farger.

 

Det evig aktuelle ved uttrykket gjør at det lønner seg å satse på god kvalitet slik at du kan ha glede over innredningen i mange år fremover. – Å entre en bolig med et klassisk interiør skal gi den samme følelsen et halvt århundre etter at det først ble møblert, understreker Halvor som mikser gammelt med nytt. Kanskje en kunstgjenstand, et familiefoto fra forrige århundre eller oldemors prismekrone? – Det er viktig med noen elementer som har levd før, sier han.

I stuen satser vi på generøse, elegante møbler som inviterer til avslapping. En romslig sofa som man kan krype opp i, eller en ørelappstol med bokhyllen som nærmeste nabo. – Jeg har min både på hytta og hjemme, forteller interiøreksperten om sin egen variant fra kolleksjonen. Det runde stuebordet bryter fint mot de øvrige møblenes rette vinkler, og er en flott ramme rundt samlingen av lykter, praktbøker og vakre buketter.

Tekstilene som brukes i et klassisk interiør skal være med på å skape en lun stemning. Taktile materialer som velur og skinn føles ekte og er behagelige å både ta på og sitte i. Smykk vinduene i stuen med gardiner i generøse mengder, og fyll sofaen med myke puter i ulike, men samstemte, stoffer for en levende og personlig touch.

Signature Collection by Halvor Bakke er resultatet av et nært og kreativt samarbeid mellom Halvor og Bohus. Den klassiske møbelserien har slått godt an, og gleder oss over at så mange satser på kvalitet og et tidløst uttrykk. – I år er jeg mer stolt enn noen gang av å presentere ny katalog og nyhetene i kolleksjonen, sier Halvor og beskriver den som mer komplett og fleksibel enn noen gang tidligere. Klikk her og la deg inspirere av Signature Collection by Halvor Bakke 2018!

Øverst i saken vises møbler fra Signature Collection by Halvor Bakke.

 

Shop the look