Gå til hovedinnhold

Klassisk interiør: Her er Halvor Bakkes beste stiltips

Vi er mange som tiltrekkes av det lune, elegante og generøse i et klassisk interiør. Her er fem gode tips fra Halvor, som står bak møbelserien Signature Collection by Halvor Bakke. 

Et klassisk interiør er dominert av tidløse møbler, farger og materialer, som er valgt ut for å skape et komfortabelt hjem der man slapper av, har gode samtaler og trives alene eller sammen med andre. Det er ingen arena for skrikende farger eller store fakter, sjarmen ved det klassiske interiøret er at det lar menneskene tre tydeligere frem.

Det finnes mange ulike varianter av den klassiske stilen – det er naturlig å ta utgangspunkt i arkitekturen til boligen og innrede ut fra det. Sånn sett vil en byleilighet fra 1950-tallet ha en annen look enn sveitservillaen fra 1850, der kanskje lyskroner er mer naturlig å finne i det sistnevnte hjemmet. Men fellesnevneren vil være en dempet fargepalett, generøse, gjerne stoppede møbler med et enkelt, men sofistikert formspråk.

I arbeidet med Signature Collection by Halvor Bakke har det vært viktig å skape møbler som fungerer både i stramme interiører såvel som den mer koselige varianten av en klassisk stil. – Kolleksjonen er ren, enkel og ukomplisert. Møbelstoffene er samstemte og gjør det mulig å blande ulike tekstiler til et personlig, men fortsatt stilsikkert uttrykk, fremholder interiørdesigneren. Møbelkolleksjonen er en et resultat av inspirasjon som Halvor finner på sine reiser, så vel som egne ønsker og behov. – Et drømmehjem får du ved å følge magefølelsen, understreker han.

Den klassiske møbelstilen er for tiden preget av dempede farger og materialer som føles taktile og eksklusive uten å være prangende. For å oppdatere en allerede klassisk innredet stue vil noen lekre puter i for eksempel sennepsgult, gjøre susen. Puffen er et populært møbel som føles helt rett sammen med denne stilen, og er et eksempel på hvordan en forholdsvis liten ting kan påvirke helheten.

Test stilen hjemme hos deg selv med klassisk interiør - Dette er Halvor Bakkes beste tips:

Mal veggene et par hakk mørkere enn det du tror du vil. En mørk og dempet fargeskala med beige, brunt, grått, koksgrått og ulike varianter av sort hører hjemme i denne stilen. Fyll opp sofaen med puter i en diskret fargemiks, eller re opp sengen med et eksklusivt sengeteppe i dyp blå fløyel.

Gamle objekter blandes inn i alt det nye. Gjerne noen antikviteter. Det går an å ta en "snarvei" ved å finne gjenstander med et tidløst uttrykk, for eksempel en dekorativ dyreskulptur eller et speil med en klassisk innramming.

 

 

Sats på myke, rause møbler trukket i flotte tekstiler. Fra Signature Collection by Halvor Bakke er ørelappstolen Halvors favoritt. Den har han både på hytta og hjemme.

 

 

 

Det runde spisebordet er han også glad i. Ingen sitter på enden, noe som er inkluderende og gjør at alle er like mye «med» rundt bordet. Signature 1100 rundt spisebord finnes i både svart og mattlakkert ask og i hvitoljet eik

 

 

Nødvendige ingredienser for å få til et klassisk uttrykk er lune gardiner, grønne planter, kunst, personlige fotografier, coffee table-bøker og friske blomster.

 

Mange levende lys er med på å understreke den lune stemningen i et klassisk interiør. Selv har Halvor store stormlykter i stuen. Det er også flott med en stor lykt i farget glass.

Signature Collection by Halvor Bakke er resultatet av et nært og kreativt samarbeid mellom Halvor og Bohus. Vi er så glade for at møbelserien har slått så godt an, og gleder oss over at så mange satser på tidløs kvalitet og et klassisk interiør.

– Jeg mer stolt enn noen gang av å presentere ny katalog og nyhetene i kolleksjonen, sier Halvor og beskriver den som mer komplett og fleksibel enn noen gang tidligere. Klikk her og la deg inspirere av Signature Collection by Halvor Bakke!

 

Shop the look