Gå til hovedinnhold

Lek deg med sofaputer

Ingen sofa er komplett uten sofaputer. I tillegg til at sofaputer gjør sofaen ekstra komfortabel, kan du enkelt fornye interiøret med nye puter.

Sofaputer kommer i et hav av varianter. Her viser vi deg hvordan du kan leke med farger, størrelser og mønstre, og finne puter som passer akkurat deg og din stil.

Finn dine favorittfarger

Med sofaputer kan du piffe opp sofaen med farger som står i kontrast til sofaen. For eksempel kan du bruke puter i forskjellige nyanser av rosa til en blå sofa. Sterke farger gir liv til en enklere sofa, mens dusere farger gir en mer rolig og behagelig følelse. Bruk farger som forsterker den følelsen du ønsker å formidle. Ikke la trender bli en hvilepute, men velg de fargene du liker. Det er tross alt DU som skal leve med den stilen du har hjemme. Velg derfor sofaputer du virkelig liker og som passer din personlighet og stil. Ikke vær redd for å velge sofaputer i dine favorittfarger.

Lek med ulike mønster

Alle sofaputene behøver ikke å være like. Lek deg med ulike mønstrete sofaputer i kombinasjon med de ensfargede. Alt trenger ikke å matche. Et inntrykk av litt tilfeldighet gir sofagruppen mer personlighet og innbyr til en avslappet og rolig stemning. For å binde det hele sammen kan du hente opp farger i mønsteret fra en pute og kanskje en annen farge fra en annen detalj i rommet. Mulighetene er uendelige.

Kombiner ulike størrelser på sofaputene

Sofaputer kommer i ulike størrelser. Benytt deg av det. Finn en stor sofapute som du liker godt og kombiner den med andre puter i ulike størrelser. Det vil skape et mer dynamisk inntrykk og gjør sofaen mer spennende. Fargene du velger på de ulike sofaputene trenger ikke å være så forskjellige. Med flere sofaputer i ulike størrelser og nyanser av samme farge, får du et behagelig og avslappende uttrykk.

Bland sofaputer i ulike tekstiler

Gevinsten ligger i kontrastene som sofaputer skaper. Hjemmet blir mer spennende med ulike materialer som tre, tekstil, skinn og betong. Det gjelder også for sofaen og sofaputene dine. Bruk sofaputer laget i ulikt materiale. Du kan for eksempel blande velour eller en skinnpute med matte tekstiler. De røffere tekstilene skaper en fin kontrast mot de enklere sofaputene.

Det finnes også løse innleggsputer med pynteputetrekk. Det er et godt alternativ for deg som liker å forandre inntrykket i rommet ofte. I tillegg er det jo kjekt hvis du er så uheldig å søle på putene, da kan du enkelt ta av trekket og vaske dette uten at det sliter på selve puten.

Alt i alt er sofaputer detaljene som skaper det uttrykket og den stilen du ønsker i sofaen. Vær kreativ og ikke vær redd for å vise fram akkurat din stil.

For mer inspirasjon kan du ta en titt på denne artikkelen om hvordan du styler med puter som en proff. Du er selvfølgelig også alltid velkommen til din nærmeste Bohus for en titt på vårt store utvalg av sofaputer og en hyggelig prat